abdominoplastie

Abdominoplastie sau liposucție?

abdominoplastie

Ce este abdominoplastia?

Ce este liposuctia?

Multe persoane care se confruntă cu un exces de grăsime la nivelul corpului (abdomen, brațe, zona bărbiei, coapse) doresc să scape de această grăsime și apelează la proceduri chirurgicale estetice.

Și pentru că abdominoplastia si liposucția sunt 2 proceduri total diferite, vă voi povesti pe scurt despre acestea.

Ce este abdominoplastia?

Abdominoplastia este intervenția chirurgicală ce are ca scop îndepărtarea excesului de piele și grăsime din zona abdomenului.

Această procedură are mai are un efect, și anume acela de a întări musculatura abdominală.

Dacă aveți în zona abdomenului diferite cicatrice, spre exemplu cele rezultate în urma unei operații de cezariană ( dar nu neapărat de la cezariană- sunt urme de celulită și la persoanele care au slăbit foarte mult în greutate și care au dezvoltat celulită, urme care nu mai dispar), veți putea scăpa de ele cu ajutorul abdominoplastiei.

Această procedură se poate asocia cu liposucția, multor pacienți  fiindu-le recomandate de altfel ambele proceduri, în parale.

Trebuie menționat că aceasă intervenție nu poate fi descrisă ca o metodă de slăbit.

De asemenea, ea nu înlocuiește o dietă sănătoasă și exercițiul fizic. Ea funcționează mai degrabă în combinație cu un stil de viață sănătos.

Medicii recomandă ca înainte de operația de abdominoplastie, pacienții să piardă din greutate cu ajutorul dietei și a exercițiilor fizice, iar abia apoi, după ce pacienții mențin aceată greutate 6-12 luni, dar încă se confruntă cu un exces de piele și puțină grăsime, să apeleze la operația de abdominoplastie.

În cazul persoanelor care au slăbit mult, este posibil să fie nevoie de o operație mai complexă, de chirurgie postbariatrică.

Avantaje si dezavantaje abdominoplastie:

Principalele avantaje ale abdominoplastiei:

– redarea aspectului de abdomen plat și îmbunătățirea semnificativă a aspectul fizic.

Având în vedere că fiecare procedură cosmetică are și dezavantaje, trebuie să le enumerăm pe cele ale abdominoplastiei:

– apariția unei cicatrici în zona bikinilor, dar foarte ușor de acoperit,

– influențatea rezultatelor procedurii de o nouă sarcină (este mai indicat să vă apelați la această procedură doar în momentul în care nu vă mai doriți alți copii, deoarece rezultatele se mențin mult mai muylt timp. Dar acest lucru nu este obligatoriu. Puteți apela la abdominoplastie si inainte de a avea copii.

Această procedură este realizată de către un chirurg.

Cum decurge operatia?

Primul pas este marcarea abdomenului pentru a indica locația inciziilor, apoi va îndepărta excesul de piele și va strânge mușchii abdominali cu ajutorul suturilor. După ce va sutura mușchii abdominali, chirurgul va elimina excesul de grăsime prin liposucție sau prin alte metode. Va întinde apoi pielea peste linia de incizie și va îndepărta excesul de piele. Urmează marcarea buricului, care va rămâne aproape întotdeauna în același loc. Închiderea inciziei este pasul final.

Ce este liposuctia?

Liposucția este o metodă chirurgicală de îndepărtare a țesutului adipos. Cantitatea de grăsime ce poate fi îndepărtată în timpul unei operații este însă limitată – nu mai mult de 4.5 kg(nu mai mult de 10% din greutatea voastră sau nu mai mult de dublul soluției injectate).

De aceea, la fel ca și abdominoplastia, liposucția nu este considerată ca fiind o metodă de slăbire. Este important ca după intervenție să urmați un stil de viață sănătos, având o alimentație echilibrată, completată de un program regulat de exerciții fizice.

Înainte de a vă supune unei astfel de operații, medicul se va asigura că aveți o stare de sănătate fizică și psihică bună, dar și o elasticitate crecută a pielii. Dacă suferiți de afecțiuni precum cardiopatie ischemică, diabet sau aveți un sistem imunitar deficitar, operația de liposucție este contraindicată.

Pe lângă zona abdomenului (liposuctie abdominala), liposucția poate fi efectuată și pe coapse, brațe, șolduri, spate, fese, gât și gușă.

Este important de menționat că liposuctia poate fi utilizată și pentru a trata ginecomastia (creșterea în volum a glandei mamare – de multe ori în cazul pacienților bărbați), limfedem sau sindromul lipodistrofic(depunerea grăsimii doar în anumite părți ale corpului).

Procedura poate dura între 1 și 4 ore, și se face sub anestezie generală. Se poate utiliza și anestezia locală, dacă zona în care se face liposucția este restrânsă. În timpul procedurii, medicul aspiră grăsimea în exces cu ajutorul unui dispozitiv denumit canulă. Efectele sunt permanente. Pacienții care iau în greutate după efectuarea procedurii vor observa că grăsimea nu se mai depune în aceleași zone în care s-a efectuat porcedura de liposucție.

Riscurile acestei proceduri sunt sângerarea, infecțiile, reacțiile adverse la anestezic.

Acestea sunt doar câteva informații despre aceste proceduri.

Medicul chirurg vă va putea raspunde la toate întrebările și, de asemenea, vă va recomanda cea mai bună procedura pentru voi.

Dacă sunteți în căutarea unei clinici unde doriți să faceți una dintre intervențiile descrise în acest text ( pentru a scapa si de surplusul de piele prin abdominoplastie, sau doar de grăsime prin liposucție), la Brol Medical Center, veți găsi medici cu vastă experiență și cu mii de operații realizate. Urmariti si conturile lor de Facebook si Instagram pentru a afla mai multe informatii despre procedurile estetice realizate in clinica.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.