Aparat de aerosoli nou sau schimbăm accesoriile?

Acum 4 ani, la recomandarea medicului pediatru, am cumpărat din farmacie un aparat pentru aerosoli. Alexandra, fetița mea de 6 ani și jumătate, răcea foarte des și mi s-a propus să încerc administrarea medicamentelor pe cale inhalatorie. În acea perioadă Facebook-ul nu era așa de populat cu grupuri de mămici, sau nu știam eu de ele, pe eMag nu găseai astfel de produse, așa că pentru a cumpăra aparate pentru aerosoli mergeai în farmacie.

Am ales să cumpăr aparatul din farmacia Farmado, una dintre cele mai vechi farmacii din oraș și care, după părerea mea, are și acum prețuri foarte bune. Acolo, în acea perioadă, se găseau de cumpărat aparate de la Beurer. Nu mă întrebați cât a costat că nu mai țin minte, însă știu că am schimbat vreo 3 aparate până când farmacistele s-au săturat de mine și mi-au returnat toți banii. Ba nu funcționa ceva, ba altceva…. ideea este că nu am făcut cea mai bună alegere achiziționând un aparat pentru aerosoli de la Beurer.

Cu banii în buzunar, am mers la următoarea farmacie: HelpNet.

Acolo mi s-a recomandat aparatul pentru aerosoli de la OMRON și pot spune că a fost cea mai bună investiție pe care am făcut-o vreodată în HelpNet ( se știe doar că farmaciile HelpNet Sensiblu sunt cele mai scumpe farmacii din oraș 🙁 )

Aparatul pentru aerosoli OMRON C28Plus a costat în jur de 300 lei, dar nu-mi pare rău nici acum că am dat atâția bani pe el. ( și când te gândești ca deja are 4 ani și este perfect funcțional… )

OMRON C28Plus

Alexandra l-a folosit de foarte multe ori și de multe ori am scăpat de antibiotic datorită tratamentului cu aerosoli. De obicei i se recomanda aerosoli cu Ventolin și ser fiziologic, dar n-a fost o regulă. Știu că am făcut și cu ACC, dar din discuțiile cu doctorul de familie am înțeles că nu se mai recomandă să se facă aerosoli cu ACC deoarece pot apărea otitele 🙁 .

Între timp a apărut bebe 2 și doream ca fiecare copil să aibe aparatul lui sau accesoriile lui (știu, poate că sunt paranoia, dar nu vreau ca ambii copii să folosească aceleași accesorii)

Nu m-am uitat cât costă un alt aparat de la OMRON, ci am căutat să cumpăr alte accesorii care să fie doar ale lui Sebi.
Am dat un search pe internet și am găsit mai multe firme care comercializează accesorii pentru nebulizatorul OMRON, bineînțeles la diferite prețuri.

Eu am ales să cumpăr de la linemed.ro, dar am văzut că există accesorii și pe site-ul digisol.ro, omron.com.ro și chiar pe emag.ro (dar nu pentru OMRON).

Firme care comercializează astfel de accesorii sunt destule pe net.

Întrebarea este: cumpărăm accesorii noi sau un aparat nou care include și accesoriile?

De ce întreb? Deoarece am plătit în jur de 170 lei pentru un furtun, kitul pentru aparat și un set de filtre. ( bineînțeles și taxa de curierat). Și nu am cumpărat alte măști.

Iar un aparat nou am văzut că-l poți achiziționa acum și la aproximativ 250 lei ….

Voi ce ați face?

Ați cumpăra ca mine accesorii noi sau ați achiziționa un nou aparat de aerosoli?

Și de ce?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.