În după-amiaza aceasta am primit un telefon de la prietena mea, impresarul Anca Docan, pentru a mă anunța că va veni împreună cu 2 clienți și cu artista Andreea Voica la o cină de afaceri. Dorea să-i pregătesc ceva ușor de seară, ceva ce să se ridice la nivelul artistei de muzică populară.

Cina avea să fie în această seară de la ora 18.30, iar noi trebuia să pregătim o cină spectaculoasă pentru 4 persoane.

Am rezervat cea mai bună masă din restaurant, iar eu m-am apucat să pregătesc toate ingredientele pentru cea mai delicioasă cină pe care o vor savura vreodată. Preparatele vor fi gătite în timp ce oaspeții vor savura un pahar de vin alb de cea mai bună calitate. Totul avea să fie cât se poate de proaspăt și delicios.
Am hotărât ca primul fel de mâncare, aperitivul, să fie calamar umplut cu brânză, garnisit cu creveți și mandarine, totul fiind stropit cu puțin ulei de tarhon proaspăt stors. Apoi le voi servi o salată cu fenicul și fructe de mare cu ulei de rapiță presat la rece, iar cei ce vor dori vor putea comanda și desertul constând în mousse de ciocolată cu șerbet crème fraîche, vanilie și suc proaspăt de fructe. Am ales salata ca și fel principal deoarece știu de la impresar că, seara, doamna Voica alege să mănânce salate ușoare și am zis că cu această salată cu siguranță o voi uimi pe artistă.

Bineînțeles că nu vă voi dezvălui rețetele. Puteți veni să le savurați însă la restaurantul nostru!

Deoarece în restaurantul nostru totul este proaspăt, neprocesat, nechimizat, neafectat de procesarea industrială l-am rugat pe ajutorul de bucătar să prepare aproximativ 30 ml de ulei din tarhon, 50 ml de ulei de rapiță și 20 ml ulei din semințe de dovleac folosind cea mai eficientă presă de ulei la rece. La noi în bucătărie uleiul, de orice fel, este preparat folosind presa de ulei Yoda. Nu ne ia decât câteva minute pentru a prepara cel mai proaspăt și delicios ulei, iar clienții noștri merită acest răsfăț. Nu degeaba am primit anul trecu 1 stea Michelin.

Am ales să folosim uleiul presat la rece, preparat la noi în bucătărie, deoarece pentru rafinarea uleiului din comerț sunt folosite substanțe precum hexanul, hidroxidul de sodiu (soda caustică) sau acidul fosforic. Chiar dacă este greu de imaginat, acesta este procesul prin care se realizează rafinarea uleiului. Mai mult, pentru a produce uleiurile pe care le găsiți în comerț, se ajunge la temperaturi de procesare de peste 300 de grade; la astfel de temperaturi toate vitaminele, mineralele, enzimele, acizii esențiali, etc. se distrug. Iar noi nu vrem acest lucru deoarece uleiul este o sursă importantă de ”grăsimi bune” și de proteine, vitale pentru inimă, circulație și sănătatea celulelor.
Însă folosind presa de ulei la rece Yoda uleiul rezultat, unul extra-virgin, are temperatura mai mică de 40 de grade, păstrând tot ce-i bun din vegetalele din care este făcut.

presa ulei

Despre presa de ulei de la Yoda vă mai pot spune faptul că este un aparat excepțional pentru orice bucătărie. Vă poate oferi ulei organic de cea mai înaltă calitate, stors chiar de către dumneavoastră. În plus veți putea găti acasă cele mai apreciate și gustoase mâncăruri cu ulei neprocesat, fără aditivi și conservanți, de o calitate superioară celui din magazine. Veți obține aromele cele mai subtile, iar papilele gustative vor fi încântate.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care vă recomand să achiziționați presa de ulei Yoda Home Pro din Magazinul profistore.ro.

Acestea fiind spuse, eu, Chef Em, aștept sosirea musafirilor pentru a le oferi o seară specială alături de preparatele mele de excepție.

Articolul participă la proba 9 a SuperBlog 2017.

PS: articolul este pură ficțiuneRelated Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.