Ani de zile am cautat o solutie la problema mea. Am sperat sa gasesc un dezumidificator pentru a scapa de mucegai.
Mucegai în baie, în șpaiț (adică în debara), mucegai în colțurile camerelor, mucegai în mobilă, igrasie?
Eu nu am știut ce înseamnă acest lucru până în momentul în care m-am mutat într-un apartament vechi, aflat într-un bloc ce are cel puțin 30 de ani, un bloc neizolat, închis ermetic cu ajutorul geamurilor termopane, un apartament în care este cald iarna (noi avem în casă în jur de 22 de grade- vă rog să nu săriți pe mine cu reproșurile, deoarece mie la 22 de grade C îmi este bine…), un apartament în care umiditatea era la ea acasă.
Mucegaiul la noi în casă a apărut în camera în care uscam hainele și în baie.
Da, locuiesc într-un apartament fără balcon ( de fapt balconul a fost, doar că vechii proprietari l-au transformat în bucătărie), fără geam la baie, cu mulți pereți exteriori, un apartament pe care l-am amenajat însă așa cum am dorit noi 🙂 .
Doar ca, din pacate, problema mucegaiului ne-a lovit si pe noi.
Nu l-am observat ani de zile. Stătea ascuns după draperia groasă, după mobilă, în spatele dulapurilor.
În momentul în care fetița mea a început sa aibă diferite simptome de alergie, m-am gândit că mă moștenește pe mine. Eu ani de zile m-am luptat cu erupțiile cutanate, cu strănutul necontrolat, neputând să folosesc prea multe produse cosmetice.
Din păcate însă la Ale, tusea seacă era tot mai “violentă”, bubițele și erupțiile pe piele tot mai dese. Degeaba mergeam eu la diferiți dermatologi și foloseam diferite creme; cauza era acolo, iar eu nu o observam.
Până într-o zi, când am văzut o culoare mai ciudată după dulap. Am dat eu cu tot felul de produse antimucegai, cu produse pe bază de clor, am spălat pereții lunar, …, degeaba. Mucegaiul reapărea.
Asa ca, trebuie sa iau masuri.
Văzusem pe copiii mei efectele mucegaiului ( simptome ca : nas înfundat, înroșirea ochilor, tuse seacă, iritații cutanate, erupții cutanate) și nu doream să apară altele.
Trebuia să iau măsuri drastice!
Din păcate nu puteam să izolez doar apartamentul meu, deoarece legea nu îmi permite acest lucru (absurd de fapt, dar acesta este un subiect pe care îl voi dezbate altădată), așa că rămăsese soluția de a-mi izola apartamentul pe interior (ziceam eu).
Norocul meu a fost că am dat peste un meșter foarte fain, super priceput, care m-a făcut să conștientizez faptul că trebuie să scap de umiditatea din apartament, altfel, orice aș face mucegaiul va reapărea.
Iar cauzele umidității excesive erau rufele spălate și uscate în apartament și umiditatea din baie.
Ok. Scăpăm de umiditate! Dar cum?
Am cautat pe internet solutii pentru acest lucru, dar niciunde nu am gasit despre un dezumidificator pe care sa-l pot folosi intr-un apartament asa de mare si care sa aiba si rezultate.
Aparatele cu pastile nu isi faceau deloc treaba, ventilatorul din baie nu era suficient, geamurile nu puteau sta non stop deschise. Ce era de făcut?
Soluția a venit de la o prietenă care și ea se confruntase cu aceeași problemă și mi-a recomandat un dezumidificator electric pe care pe ea a ajutat-o extrem.
Parea a fi cel mai bun dezumidificator pentru casa.
M-a socat puțin prețul, dar am spus că merită să îi dau o șansă.
Nu l-am cumpărat exact pe cel pe care mi l-a recomandat Adriana, am cumpărat un Trotec TTK 100 E.
Și am făcut cea mai bună investiție.
Care sunt avantajele daca va luati un astfel de dezumidificator?
- când l-am pus la treabă nu îmi venea să cred câtă apă putea scoate
În primele zile, probabil și din cauza faptului că am și zugrăvit, goleam rezervor după rezervor. Și vă pot asigura că rezervorul dezumidificatorului e foarte mare.
- era perfect pentru un apartament de pana la 90 de mp
- scoate până la 30 de litri pe zi și, după cum puteți vedea în descriere pe site-ul de unde l-am cumpărat, are multe funcții super faine.
- putea fi mutat in orice incapere, ceea ce il face mai pretios ( acum nu mai usc haine doar in sufragerie, ci in orice camera este libera)
- il folosim pe post de uscator de rufe 😛
- nu necesita pastile sau alte filtre
Care sunt dezavantajele acestui dezumidificator?
- aparatul este putin cam mare ca si dimensiune
- este un aparat destul de gălăgios ( noi il folosim noaptea in sufragerie si inchidem camera pentru a nu se auzi zgomotul)
Dacă la început îl foloseam aproape toată ziua, acum îl folosim de fiecare dată când spălăm rufe și le punem la uscat, sau îl mai pornim atunci când observăm geamurile aburite pe interior.
Este un dezumidificator pe care-l recomand tuturor celor care se lovesc de această probleme, indiferent că au sau nu copiii.
POate fi folosit ca si dezumidificator, aroterma 🙂 si uscator de rufe.
Un. aparat 3 in 1 care va va ajuta sa reduceti uminitatea din apartament/casa.
V-am pupat :-*
Emilia
Elimina definitiv mucegaiul cu DeSalin AM – solutie nanotehnologica pe baza de apa.
NU contine CLOR!
0722.100.456
https://inano.ro/desalin-am-solutie-anti-mucegai.html
Asigura-te ca ai eliminat cauzele aparitiei mucegaiului. In caz contrar, mucegaiul (efectul) poate sa reapara.
Principalele cauze ale aparitiei mucegaiului sunt: umezeala, ventilarea insuficienta a incaperilor, o termoizolare deficitara etc.
* Produs FARA CLOR!
* Indeparteaza mucegaiul, microorganismele, bacteriile si previne (re)aparitia acestora
* Spectru larg de actiune ce include sporii de ciuperci
* Preventie / Dezinfectare completa
* Aplicare usoara pe suprafete
* Pe baza de apa
* COV (compusi organici volatili) foarte scazut
* Pret avantajos
nu imi pot spune parerea despre un produs pe care nu l-am incercat, dar atata timp cat nu elimini cauze, clar acesta reapare indiferent de produsele cu care vei da pe minunatul mucegai :))