curatare filtre hota

Și a venit vremea curățeniei generale. Și când spun curățenie generală, mă  refer inclusiv la curățarea hotei de bucătărie.

Eu am o hotă Gorenje cu filtre metalice, ca și cea din imagine.

hota cu filtre metalice

Hotele cu filtre din metal sunt cele mai rezistente, dar după părerea mea pe ele se depune cel mai bine praful și grăsimea. Acestea intră în toate ochiurile sitei și o fac foarte greu de curățat. Știu că lunar trebuie curățate, dar până acum nu am găsit soluția perfectă. Și mai știu și că dacă nu le curăț lunar, capacitatea ei de filtrare scade, iar mirosurile și aburul încărcat cu grăsime rămân în bucătărie.
Mai încercasem în trecut să curăț filtrele metalice ale hotei, dar n-am avut prea mare succes. Am folosit Cif degresant pentru bucătărie, dar din păcate acesta nu si-a meritat banii. Am fiert filtrele metalice în apă cu detergent, dar filtrele nu s-au curățat așa cum mi-aș fi dorit.

Așa că, pentru aproximativ 2 ani, am lăsat-o să funcționeze și n-am mai curățat-o.

Vă puteți imagina ce s-a depus pe ea?

Grăsime și praf în straturi consistente!

Îmi pare rău că nu am făcut poze filtrelor, ca să vă arăt cum arătau acestea înainte de operațiunea de curățenie. Ideea e că nu credeam că se vor curăța atât de bine. Astfel că am zis că nu merită imortalizat momentul . 🙂

Și totuși, după operațiunea de ieri, filtrele hotei mele s-au curățat. Și pot spune că s-au curățat foaaaarte bine!

filtre hota

Cum am reușit?
Am folosit un produs pe care-l foloseau și bunicii noștri, și anume Triumf pentru curățat cuptorul cu pulverizator.

Nu fac reclamă plătită, vreau doar să spun că acest produs a rămas la fel de bun ca cel folosit de bunicii noștri.

Cum am procedat?

  • am scos filtrele din hotă
  • am mers afară, în aer liber, și am stropit fiecare filtru cu o cantitate generoasă de soluție și pe o parte și pe cealaltă ( este important de știut că trebuie folosite mănuși, deoarece soluția poate provoca arsuri, că produsul se pulverizează în aer liber, sau deschizând larg fereastra, deoarece produsul este extrem de toxic pentru căile resiratorii și nu se folosește pentru curățarea cuptoarelor cu microunde, a suprafețelor de aluminiu, a linoleumului, a suprafețelor vopsite sau lăcuite, iar în caz de accident sau dacă vi se face rău, trebuie să mergeți urgent la medic)
  • am lăsat soluția să acționeze aproximativ jumătate de oră
  • după ce au trecut cele 30 de minute am clătit filtrele sub jet de apă caldă și aproape toată grăsimea s-a desprins ca prin minune
  • am mai repetat o dată operațiunea cu soluția de la Triumf, iar finalul a fost spectaculos. Filtrele mele arătau ca unele noi.

job online

Știți ce mi-a plăcut cel mai mult? Că filtrele mele s-au curățat extrem de repede și că nu a trebuit să frec deloc.

Voi ce alte metode de curățare a hotei ați folosit și au dat rezultate?Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.