#vegisro

Nu gătesc foarte des acasă, dar atunci când gătesc vreau să cred că fac o mâncare delicioasă 🙂 .

Îmi plac mâncărurile tradiționale românești, dar ador și bucătăria italiană și cea asiatică.Și pentru că-mi place să gătesc, Vegis mi-a oferit gratuit un ulei de cocos ecologic Niavis.

Vegis

Provocarea pe care  Vegis mi-a aruncat-o a fost să fac o rețetă originală folosind uleiul de cocos.

Puteam să fac o rețetă culinară sau cosmetică 🙂 .
Folosisem în trecut uleiul de cocos, dar nu la gătit. ( îl folosisem în compoziția măștilor homemade de păr; ca și ulei hidratant pentru mâini și corp; în compoziția măștilor homemade pentru față )

Și cum pe net găsești o grămadă de rețete cosmetice care au în compoziție uleiul de cocos , am hotărât că o rețetă duuulce ar fi cea mai potrivită.

Rețeta pe care vreau să v-o propun astăzi, și de care m-am îndrăgostit la propriu, cuprinde doar câteva ingrediente, toate sănătoase, se prepară repede și nu necesită coacere.

Bombonele delicioase cu cocos

Este un desert foarte delicios și super sănătos 🙂

 • 100 grame caju crud și nesărat (( lăsat peste noapte la înmuiat în apă ))
 • 250 grame fulgi de cocos (( 200 grame pentru compoziție și 50 grame pentru tăvălit bombonelele la final ))
 • 50 ml lapte de cocos
 • 3 linguri miere de albine
 • 60 ml ulei de cocos (( topit ))
 • 20-30 buc migdale crude și nesărate
 1. Am pus caju-ul împreună cu uleiul de cocos într-un blender și am procesat până am obținut o pastă fină. 

 2. Am adăugat apoi 200 grame fulgi de cocos, laptele de cocos și mierea de albine și am procesat din nou până am obținut o compoziție omogenă.

 3. Din compoziția obținută am luat câte puțin și am pus în mijloc o migdală crudă, apoi am format biluțe mici pe care le-am tăvălit prîn fulgii de cocos pe care i-am păstrat.

Am păstrat biluțele la frigider pentru 2 ore, pentru a fi mai tari. ( se pot consuma și moi, depinde de gustul fiecăruia ).

Ale, fetița mea, a fost extrem de încântată de gust, de aspect și mai ales de faptul că și ea a luat parte la modelarea biluțelor.#retetameacucocos #vegisro

 

Câteva sfaturi atunci când folosiți uleiul de cocos la gătit:

 • uleiul de cocos “virgin” sau “extravirgin” este nerafinat și nu are colesterol. Este unul dintre cele mai bune uleiuri de gătit. Are aromă și miros de cocos și este minunat în deserturi, dar și în rețete de mâncare cu influență asiatică ( părerea mea )
 • uleiul de cocos rafinat nu are nici gust și nici miros de cocos. După părerea mea este potrivit pentru mâncărurile preparate prin prăjire,deoarece nu vei simți aroma de cocos.
 • alege să cumperi întotdeauna ulei de cocos în variantă organică
 • uleiul de cocos este solid și se topește foarte ușor dacă este poziționat aproape de o sursă de căldură
 • dacă dorești să-l folosești topit, ai grijă ca și celelalte ingrediente pe care le vei folosi în rețetă să fie la temperatura camerei. În caz contrar, uleiul de cocos se va solidifica.
Related Posts

4 thoughts on “Bombonele sănătoase fără coacere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.