work and travel

Se face că sunt student în primul an la litere și pe holul facultății aud vorbindu-se despre programul Work & Travel Vacanțe Speciale.

De când eram în liceu visam să pot ajunge să vizitez câteva locații din Statele Unite ale Americii, sau, de ce nu, să îmi găsesc ceva de lucru în America.

Am început să merg prin alte țări când aveam vreo 12-13 ani și am prins gustul țărilor civilizate. Noi am trăit în comunism și a vizita o țară vest europeană însemna, în acea perioadă, mare lucru. Prin clasa a V-a am ieșit prima dată din țară. Am fost în Germania, în schimb de experiență. A fost extraordinar de fain. Am vizitat locuri superbe, am văzut care sunt obiceiurile locale, mi-am perfecționat limba germană. Am stat în casa unui elev de aceeași vârstă cu mine, am locuit împreună cu familia lui și ei au fost cei care au avut grijă de mine, ei au fost cei ce m-au plimbat peste tot. Pentru 2 săptămâni am făcut parte din familia lui și m-am simțit tare bine. După ceva timp a venit și el în România și a stat la mine acasă. I-am explicat și arătat unde și cum locuim noi, unde învățăm, ce obiceiuri avem și cred că s-a simțit foarte bine, deoarece și acum mai păstrăm legătura.

Mi-a plăcut atât de mult să merg să vizitez alte țări, să văd cum trăiesc alții, încât an de an am mers, prin programul schimb de experiență organizat de școala unde învățam, în altă țară din Europa. Am vizitat Germania, Franța și Marea Britanie, dar n-am ajuns niciodată pe alt continent.
Alegând programul work and travel cred că e cel mai simplu să merg în State. Sunt student și acest program este pentru studenți. Vreau să vizitez, să descopăr lucruri noi despre ei, dar vreau ca după 3 luni să mă întorc înapoi în România pentru a-mi continua studiile.

Da, work and travel pentru studenți îți dă posibilitatea de a avea parte de o vacanță specială, o vacanță de 3 luni de zile undeva prin America!

Aplicând la programul work and travel aș putea să trăiesc și eu visul american, aș putea descoperi cultura lor, aș putea să mă dezvolt personal și profesional. Aș munci probabil într-un hotel sau într-un restaurant, dar în zilele libere aș colinda cât mai mult pentru a descoperi ce-i face să fie atât de speciali, atât de renumiți. Aș colinda țara în lung și-n lat, aș vizita cât mai multe locuri, aș alege să mănânc mâncăruri specifice zonei în care aș fi. Aș alege să trăiesc ca un american de rând.

Work and Travel Vacante Speciale

Aș alege Florida ca stat unde să merg să lucrez, deoarece de acolo aș fi la o aruncătură de băț de Cuba. Și tare mult îmi doresc să vizitez Cuba, acum până nu intră americanii și se pierde tot farmecul. Încă în Cuba mai există spiritul acela comunist, te mai poți întoarce vreo 50 de ani în timp, nu că mi-ar fi dor de acea perioadă. Dar aș vrea să îmi reamintesc cum a fost și de ce nu mai vreau să trăiesc în comunism. Cred că peste câțiva ani și Cuba va intra în rândul țărilor civilizate, deci dacă vreau să merg în Cuba cea comunistă, acum e momentul.
Și bineînțeles fiind în Florida aș fi foarte aproape de Miami Beach. Cine n-a auzit de Miami Beach este invitat să dea un scurt search pe Google și cu siguranță îmi va da dreptate că acolo chiar merită să mergi.

Trag cu urechea mai departe la discuția dintre cele 2 fete care vorbeau de programul work and travel și aflu că ele au aplicat deja. Aflu că au ales CND Vacanțe Speciale și îmi notez acest nume pentru a-l putea căuta pe Google atunci când ajung acasă.

Acasă voi căuta mai multe informații despre work and travel în America și sunt convins că la vară mă voi sui în avion pentru a vizita America, țara tuturor posibilităților.

Articolul participă la proba 18 a SuperBlog 2017.

Related Posts

One thought on “Experiență de viață

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.