burger

V-am povestit într-un articol anterior că m-am pus pe slăbit.

Da, am luat hotărârea că acum este momentul să acționez și m-am decis că trebuie să slăbesc.

Și pentru că am vrut să nu atârne carnea pe mine după ce voi da jos aproape 30 de kilograme (n-am spus că voi slăbi în 3 luni, ca să ne înțelegem), m-am înscris la Athletic Body Challenge.

Prima ședință: m-am cântărit și măsurat și … Ovi mi-a spus ca 70% din obiectiv îl voi atinge având grijă ce mănânc. Aportul sportului este de doar 30% . 🙁

Mâncarea este mama răutăților!

Mâncarea se depune!

Ce, cât și când mănânci, contează!

Și acestea reprezintă o mare problemă.

Și știți ceva, m-am trezit într-o dimineață și mi-am dat seama că oamenii nu reușesc să slăbească deoarece le place să mănânce. (nu râdeți, n-am descoperit America, dar parcă niciodată nu m-a lovit atât de tare ce am scris mai sus, ca în acea dimineață)

Da, suntem niște gurmanzi!

Ne place mâncarea gustoasă, cu multă carne (dacă se poate de porc să fie), ne plac dulciurile, sucurile și alcoolul (gustul “bun” este dat în mare parte de grăsime și de zaharuri).

Ne place tot ce este bun!

Doar că mâncarea gustoasă se depune. 🙁

Iar atunci când afli că pentru a slăbi este nevoie să renunți la 80% din alimentele/mâncărurile pe care le consumai zi de zi, te lași păgubaș, sau încerci o zi și spui că tu nu poți face așa ceva.

Îți spui ție însăți că ție ți se va face rău de la foame și tu nu poți să mănânci doar legume sau carne slabă, tu trebuie să mai adaugi din când în când și câte un hamburger de la McDonald’s (pentru că nu ești acasă ca să gătești si te-a lovit foamea prin oraș), sau câte o pizza de la restaurantul ăla bun din centru, că tu nu poți să renunți la suc, pentru că tu nu poți bea apă plată că nu ți-e sete niciodată, tu nu poți găti cu ulei de cocos Sano Vita (deși este mult mai sănătos decât uleiul pe care-l folosești tu), că tu…, că tu…

Și, în plus, dacă te uiți la varietatea de mâncare sănătoasă disponibilă la firmele care aduc mâncare la domiciliu / lucru, te iei cu mâinile de cap și … renunți.

Pentru a putea să încerci să slăbești trebuie să fii super hotărât și trebuie să te obișnuiești cu ideea că va trebui să-ți pregătești mâncarea de acasă. (salatele pe care le găsești în restaurante sunt pline de sosuri (din alea cu maioneză), conțin porumb (nem porumb dacă vrei să slăbești), conțin cașcaval , ș.a.m.d.)

Va trebui să îți faci singur micul dejun (și bineînțeles că nu va fi un English breakfast), să îți pregătești gustările (spre exemplu poți alege să manânci 10 buc caju, dar nu mai mult de 10), va trebui să fii foarte atent la ce alimente consumi (nu cartofi, nu paste, nu orez, nu…, nu…, da legume, multe legume, multe lichide,dar nu alcool ș.a.m.d.)

Dacă mă uit înapoi  la stilul meu alimentar din ultimii 2 ani, îmi dau seama că am greșit enorm în alimentație.

Am mâncat ce-am vrut, la ce oră am vrut, cât am vrut, că doar trebuia să-i dau să pape lu’ copil.

Dar din păcate nu am făcut altceva decât să ingerez cantități impresionante de alimente (nesănătoase), să îmi distrug ligamentele (că doar 30 de kg se simt nu glumă), să depun kilogram după kilogram.

Să nu mă dați drept exemplu dacă nu voi reuși să slăbesc prea multe kilograme în primele luni.

Sunt convinsă că voi călca în străchini din când în când, dar ceea ce știu este că voi face tot posibilul ca scăpările mele să nu fie atât de multe.

Voi când ați ținut ultima oară o cură de slăbire?

Câte kilograme ați vrut să dați jos și câte ați reusit să dați jos?

Ce sfaturi îmi dați?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.