hotel

Mini vacanță în Poiană

N-am mai fost până acum în Poiana Brașov deși am pe listă această stațiune de ceva timp. De fiecare dată când mergeam la Marea Neagră și treceam prin Sibiu, mă gândeam că la întoarcere ar fi super fain să mă opresc și în Poiana Brașov, dar făceam ce făceam și pe drumul de întoarcere ocoleam acea zonă.

Dar cu siguranță voi ajunge anul viitor.

Nu voi alege Poiana Brașov că și destinație de ski, deoarece din Timișoara este mai ok să merg la Kopaonik, spre exemplu, decât să străbat jumătate de țară pe drumurile românești, dar o voi alege ca și destinație de vară.

Îmi place să merg vara la munte. Este răcoare și aer super curat, iar copiii cu siguranță vor găsi fascinant plimbatul prin pădure sau culesul de afine.

Și pentru că cel mai bine este să cauți cazare din timp, am căutat pe internet unde ar fi ok să ne cazăm și am găsit ca și recomandare Hotelul Royal Poiana Brașov.

Poiana Brașov

Hotelul este suficient de mare (are 10 apartamente de 4 persoane, 1 apartament de 5 persoane, 8 triple, 8 duble matrimoniale, o cameră twin și o cameră twin superior, dispuse în două corpuri pe 4 niveluri + mansardă ), dar fiind vară și fiind perioada team building-urilor și al nunților, este bine să îți faci rezervare cu cel puțin o lună – două înainte de a merge efectiv în Poiană (uneori este destul de dificil să găsești cazare în Poiana Brașov, deoarece este una dintre cele mai căutate stațiuni montane din România).
Situat chiar în Poiana Brașov hotelul are review-uri chiar decente ( atât pe Booking cât și pe TripAdvisor ); este la o distanță rezonabilă de Parcul Aventura Brașov, are loc de joacă pentru copii și un loc de relaxare pentru părinți. Camerele sunt dotate cu televizor ( nu că am avea mare nevoie de el 🙂 ), frigider, telefon, internet prin wifi și în plus ne putem relaxa la saună sau ne putem juca biliard, darț sau fotbal de masă.

Poiana Brasov

Ce vom face în zonă în cele 3-4 zile cât vom sta la Hotel Royal Poiana Brașov?

Într-o zi ne vom plimba pe potecile bine marcate, ideale pentru drumeții, și vom descoperi comori ascunse în pădure, vom asculta cântecul păsărelelor și vom admira copacii și florile pe care le vom găsi pe traseu.

În altă zi ne vom plimba cu barca sau cu hidrobicicleta pe lacul Poiana, apoi vom merge și ne vom juca minigolf sau tenis de câmp, deoarece în Poiana Brașov există aceste posibilități. Dacă timpul ne va permite ne vom urca pe munte cu telecabina sau telegondola și ne vom plimba puțin pe vârful muntelui, având grijă să ne îmbrăcăm bine deoarece cu siguranță sus va fi mai cam frig.

Uneori după-masa putem alege să mergem la hotel și să ne jucam biliard  sau, de ce nu, să ne odihnim pe terasa hotelului sau dacă vremea nu ne va permite să stăm la un ceai cald la barul hotelului.

Vom încerca să ajungem și la Centrul de Echitație din Poiană, unde vom vrea să călărim, să hrănim caii și să ne plimbăm prin pădure cu caii sau cu căruțele trase de cai, și dacă timpul ne va permite vom alege să vizităm și Peștera Laptelui.

Dar în fiecare seară ne vom întoarce la hotel. Acolo ne vom odihni și ne vom încărca bateriile pentru ziua următoare.

Voi ce-mi recomandați să fac în Poiană?

Unde ați fost și v-a plăcut și este ok și pentru copii?

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2017 – Proba nr. 6

 Pozele aparțin site-ului http://www.hotel-royal.ro/ .

Related Posts

One thought on “Mini vacanță în Poiană

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.