Mutarea într-o nouă locuință reprezintă mereu un motiv de entuziasm. Alegerea pieselor de mobilier este, de obicei, un motiv de bucurie, însă datorită multitudinii de piese de mobilier existente pe piață, alegerea mobilei perfecte te poate copleși.
Cu toții avem în minte cum arată pentru noi casa ideală, însă atunci când trebuie să ne punem pe treabă și să alegem mobilierul, socoteala de acasă de cele mai multe ori nu se potrivește cu cea din târg.
Din acest motiv ne-am gândit să iti oferim 5 sfaturi despre ce ar trebui să faci atunci când cauți mobila perfectă.
Decide care este stilul tău personal
Primul pas pe care trebuie să îl faci, chiar înainte de a începe să cauți mobila, este să decizi care este stilul care ți se potrivește. Ca și în privința hainelor și a pantofilor, și în domeniul obiectelor de mobilier există trenduri.
Dacă te vei lăsa copleșit de ceea ce este considerat modern sau trendy, există posibilitatea ca foarte repede să te saturi de mobila achiziționată și să îți dorești să achiziționezi alta.
Investiția în obiectele de mobilier este una importantă, așa că este de preferat ca atunci când achiziționezi o piesă de mobilier, să o folosești o perioadă cât mai îndelungată de timp.
Pentru a afla care este stilul potrivit pentru tine, cel mai bine este să cauți surse de inspirație. Pe internet există foarte multe poze cu amenajari interioare si foarte multe articole despre amenajarea livingului, al bucatariei, al dormitorului, samd iar acestea pot fi o sursă bună de inspirație pentru tine.
Pe lângă acestea, designerii locali iti pot oferi multe idei foarte bune sau te pot ajuta în amenajarea spatiului. Colaborarea cu un designer interior te va ajuta sa economisesti timp si chiar sa reduci costurile!
Alege piese de mobilier nu doar plăcute ochiului, ci și funcționale
Deși toată lumea are în sufragerie un colțar sau o canapea și în bucătărie o masă, este de preferat să te gândești care sunt activitățile pe care le faci des acasă și care sunt piesele de mobilier care îți vor face viața mai confortabilă.
Dacă nu ai invitați des, poți să renunți la canapea sau la colțar și să alegi doar două fotolii.
De asemenea, dacă obișnuiești să mănânci în oraș, nu este necesar să cheltuiești mulți bani pe o masă de bucătărie.
Măsoară cu atenție spațiul disponibil
Daca nu vrei sa colaborezi cu un designer si vrei sa-ti amenajezi singur casa, tine cont ca este foarte important să alegi mobilă de dimensiuni proporționale cu cele ale încăperilor. În caz contrar, nu doar din punct de vedere vizual, încăperea va arata dezordonat, iar spatiul nu va fi folosit optim. Măsoară dimensiunile camerei și fă un plan pe hârtie. Îți va fi mai ușor să decizi cât de mari pot fi piesele de mobilier.
Mobila la comandă sau gata ce găsești în magazinele de mobilă, gata făcută?
Un mobilier facut la comanda este, de cele mai multe ori, solutia perfecta, deoarece acesta va putea acoperi foarte bine spatiul din camera si in acelasi timp va indepli cerintele tale de compartimentare.
Mobila la comanda, deși este mai scumpă, va satisface toate nevoile tale estetice, functionale.
Unde gasesti mobila la comandă de calitate?
Mobila la comanda Timisoara – poti gasi foarte multe oferte pe internet, dar îți recomand sa alegi fie recomandarile prietenilor ( daca acestia sunt multumiti de calitatea, pretul, materialul si aspectul mobilei comandate), fie apeland la designeri de interior, deoarece acestia lucrand in domeniu, au experienta in alegerea partenerilor colaboratori, fie mergand la pas prin magazinele de mobila si discutand cu angajatii despre aceasta posibilitate.
Fii atent la calitatea materialului pe care o alegi, designul, realizarea, montajul si termenul de livrare.
Armonia este cheia oricărei amenajări
Fii atent atunci când alegi culorile și texturile pentru o cameră. Chiar dacă îți plac culorile vii, nu uita să le combini cu unele pastel sau neutre pentru a echilibra vizual camera.
Înainte de a cumpăra obiectele de mobilier, asigură-te că se potrivesc cu pardoseala, pereții, draperiile si perdelele pe care le ai deja. Dacă nu le ai cumpărate, alege-le astfel încăt toate să fie în armonie unele cu altele.
Nu te grăbi!
Chiar dacă abia aștepți să folosești încăperea, nu trebuie să te lași dus de val. Cumpărăturile realizate pe grabă, de cele mai multe ori, duc la achizitionarea de obiecte de mobilier care nu sunt fix ceea ce cautai, sau nu se potrivesc stilului casei tale.
Acordă-ți timp de gândire, în caz contrat există posibilitatea ca după câteva luni să fii nemulțumit de achiziție.
Poate de aceea un designer de interior iti poate oferi solutii practice in functie de nevoi, stil personal si buget.