XXL

Să fii o persoană plinuță și să-ți cauți haine…

Uite că am ajuns și eu în rândul persoanelor cu forme, ca să nu spun pe față: grase.

După o sarcină în care am pus peste 20 kg, am rămas cu câteva șunculițe pe ici pe colo 🙂 , cu o burtică de toată frumusețea și cu cel puțin 2 mărimi în plus la haine.

Dacă până acum eram fan shopping online, acum, din păcate, este musai să merg fizic în magazine dacă vreau să fac shopping de haine, deoarece habar n-am ce mărime port.

Am încercat să cumpăr haine online, dar după ce mi-am comandat 3 produse de îmbrăcăminte, mărimi mari și foarte mari, și a trebuit să le returnez pe toate 🙁 , m-am hotărât să cumpăr hainele direct din magazine. Am ales această variantă deoarece în magazine puteam proba hainele care-mi plăceau și, în plus, nu mai plăteam firmele de curierat degeaba.

Voi alege să-mi cumpăr hainele din magazine, cel puțin până când voi descoperi câteva magazine, croieli, firme și mărimi care să mi se potrivească, sau până când voi reuși să slăbesc.
Și iată că a sosit momentul să merg la shopping.

S-a întâmplat să am nevoie de o rochie.

Aveam nevoie de o rochie nu foarte elegantă, dar nici casual. Voiam o rochiță drăguță, elegantă, la preț decent (aveam buget maxim 400 lei) și pe cât posibil croită astfel încât să nu-mi pună în evidență, prea mult, formele generoase.

Și pentru că eram prin centru, m-am oprit în Centrul Comercial Bega. Știam că există acolo câteva magazine care vând inclusiv mărimi mari, gen 44-46 sau XXL, așa că, cu chef de cumpărături și optimistă că voi pleca din Bega cu o rochie, am intrat în câteva magazine cu haine pentru femei.

Prima oprire: magazinul Steilmann.

Nu știu care a fost motivul, poate sezonul reducerilor… 🙁 , dar magazinul avea doar haine de babete ( scuze cuvântul, dar așa mi s-au părut 90% dintre haine pe care le-am văzut acolo). Ca și culori, pot spune că am găsit și culori frumoase, dar croielile…… auălele.

Am zis că, totuși, ar trebui să le dau o șansă și am probat câteva modele pe care doamna vânzătoare mi le-a recomandat.

Dar când aruncam câte un ochi spre oglindă îmi venea să mă iau cu mâinile de cap și să plec văzând cu ochii…. În acele rochii m-am simțit cu cel puțin 20 de ani mai bătrână.
Am ieșit din magazinul Steilmann dezamăgită total și am intrat în magazinul Leonardo.

Acolo, niște doamne care-și merită titulatura de “comentator șef”, mi-au arătat tot felul de rochii. Cu paiete, fără paiete, în cloș, drepte …

Am încercat, cred, vreo 15 rochii.

Însă nu mi-a plăcut deloc atitudinea vânzătoarei. Comenta non stop, îi spune colegei că, citez : “Nimic nu-i place. Aia nu, aia nu….”

Dragă doamnă consultant de vânzări, sau dacă vă place: doamnă vânzătoare, în primul rând, gusturile nu se discută și în al doilea rând dacă nu-mi place o anumită culoare, sau un anumit material, nu este obligatoriu să probez obiectul acela vestimentar! Este decizia mea dacă probez sau nu ce-mi recomandați!

Mi s-a părut strigător la cer ca un angajat să comenteze și să vorbească urât despre un client, mai ales dacă acesta se află încă în magazin.

Din păcate modelele pe care le-am văzut acolo n-au fost deloc pe gustul meu. Ori eram babă, ori piți. Oi fi eu grasă, dar vreau să arăt că sunt o mămică frumoasă!

După o oră de încercat tot felul de modele am decis că este momentul să plec. Fără rochie, bineînțeles!

Nici să fi găsit ceva fain, n-aș fi cumpărat ceva din acel magazin!

M-am îndreptat, fără speranță, în următorul magazin: Shopio.

Domnișoarele de acolo au fost tare amabile, dar din păcate aveau la vânzare doar 2 modele de rochii pe mărimea mea și niciuna nu mă avantaja. Erau genul acela de rochii atmosphere, care, după părerea mea, nu mă avantajează deloc.

Așa că, nici de acolo nu am cumpărat nimic.

Am hotărât că am văzut vizitat suficiente magazine în acel centru comercial, așa că m-am îndreptat spre o altă locație.

De data aceasta: mall-ul.

Și pentru că îmi era mai aproape de casă mall-ul din Calea Șagului, am decis că voi merge la Shopping City Timișoara.

Acolo am pierdut alte 3 ore la probat, privit și strâmbat din nas 🙂 .

Am găsit lucruri casual destul de drăguțe la magazinul Reserved, dar nicio rochie pentru petrecere care să-mi facă cu ochiul.

Mi-am amintit de sfatul Andrei, o fostă colegă de la lucru, și am intrat în magazinul Orsay, dar de data aceasta n-am găsit nimic. Au urmat magazinele Zara, C&A, H&M,Waikiki, însă fără succes.
Eram pe punctul de a pleca acasă, dar am zis să mai intru într-un magazin. Eram plictisită, dezamăgită, supărată și… nu mai vreau să-mi amintesc cum eram.

În starea aceasta am intrat în magazinu StarShinerS. Acolo o domnișoară extrem de drăguță mi-a arătat câteva modele de rochii pe care mi-a recomandat să le încerc. Nu prea mai aveam chef, dar am ascultat-o și le-am probat.

Am încercat vreo 5 rochii, timp în care vânzătoarea îmi căuta alte modele. Asculta ce-i spuneam referitor la rochiile pe care le respingeam și îmi aducea alte modele care să fie cât mai aproape de dorințele mele.

O laud cu toată puterea pe domnișoara blondă din magazinul StarShiners care știe ce înseamnă să-ți faci treaba cu pasiune. Respectele mele. De mult n-am mai întâlnit un astfel de consultant.

Și spre norocul meu, înainte de a spune stop shopping-ului pentru acea zi, domnișoara blondă îmi aduce 2 modele de rochii care chiar mi se potriveau. Se încadrau și în buget și chiar erau drăguțe.

Am ales o rochie foarte drăguță, zic eu. Nu v-o arăt acum deoarece vă pregătesc o postare surpriză, probabil pe la începutul săptămânii viitoare.

Ce vreau să vă spun este că omul chiar sfințește locul. Voi mai intra cu drag în magazinul StarShinerS din Shopping City Timișoara atunci când voi avea nevoie de o ținută pentru petrecere și vă recomand și vouă să luați în considerare acest magazin, indiferent dacă aveți 90-60-90 sau sunteți mai grăsuță. Dacă vor avea pe stoc rochia potrivită, doamnele de acolo vor face tot posibilul să v-o arate.

În concluzie, după ce am petrecut vreo 2 ore prin Centrul Comercial Bega și vreo 3 ore prin Shopping City Timișoara, mi-am dat seama de un lucru: este extrem de frustrant să fi o persoană mai plinuță și să vrei să îți cumperi o rochie pentru un chef/petrecere/nuntă/botez.

Majoritatea rochiilor pe care le-am văzut au fost chiar urâte. Nu vreau să fiu rea, dar croielile sunt groaznice,  sunt special create astfel încât să nu scoată nimic frumos în evidență. În 9o% din cazuri, atunci când am probat o rochiță, am avut senzația că mă vâr într-un sac, sau că port o perdea pe mine.

Hainele big size pe care le-am găsit în magazinele din Scopping City și Bega nu avantajau deloc femeile cu forme.

Încep să mă întreb care este motivul pentru care comercianții nu aduc haine frumoase, chiar și pentru femeile mai grase. Oare în orașul Timișoara doar femeile slăbuțe își cumpără rochii? Pentru că rochii pentru persoanele care poartă mărimi cuprinse între XS și L sunt cu carul.

Dragele mele, voi cele care nu aveți o siluetă de top model, de unde vă cumpărați rochii? În ce magazine ar trebui să intru pentru a cumpăra rochii faine?

Dar haine casual?

Vreau să merg la shopping, dar nu mai vreau să petrec 5 ore prin magazine.

Related Posts

2 thoughts on “Să fii o persoană plinuță și să-ți cauți haine…

  1. Ati incercat zoot.ro? E magazin online dar au “Cabina Fericirii” (in apropiere de magazinul Bega) si se pot comanda 2 marimi ale aceluiasi produs. Nu e nevoie sa platesti absolut nimic. Mergi la ei, incerci, daca sunt bune, le cumperi, daca nu, raman acolo, fara niciun cost.
    https://www.zoot.ro/ajutor/intrebari-frecvente

    1. Am comandat de pe acest site foarte des. Din pacate acum nu stiu ce marime port și….Fiecare firma cu mărimile ei 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.