Parcă era ieri.
Eram răcită cobză și eram la bunici. Și bunica mea dragă mă băga în pat sub dună ( aka plapumă pentru cei ce nu știu ce-i aia duna ) și-mi făcea multe ceaiuri pe care le îndulcea cu miere. Imi punea sare caldă la gât și mă lăsa să dorm.
Și a doua zi nu mai aveam nimic.
Acum, pentru a trata o banală răceală, avem la dispoziție o grămadă de produse ( pastile și pastiluțe, siropuri și spray-uri pentru gât, produse pe bază de paracetamol sau ibuproben pentru a scădea febra și durerea, etc ). Și dacă nu știm cum și ce să facem, care din produsele disponibile pe piață sunt cele mai bune 🙁 , ascultăm vreo jumătate de oră radioul sau ne uităm pe unul din posturile românești de televiziune și sigur o reclamă drăgută ne va oferi soluții 🙁 .
Păcat!
Când eram mică, pe vremea când bunicii mei încă trăiau, înainte de a mi se da medicamente sau injecții se încerca tratarea bolii cu plante. Îmi puneau cataplasmele cu boabe de muștar, spre exemplu dacă tușeam, făceam infuzii cu ceai de mușețel, mi se puneau în față cantități mari de ceaiurile din plante, pe care le beam fără a comenta că n-au gust bun. Acum se folosesc siropurile sintetice, chimicalele, spray-urile gen Tantum Verde ș.a.m.d. .
Nu zic că medicamentele nu sunt bune! Departe de mine acest gând. Sunt de părere că dacă este necesar un tratament medicamentos, atunci asta e, îl iau. Dar nu mă arunc direct pe un astfel de tratament. Încerc prin metode alternative să lupt cu boala. Beau ceaiuri, mănânc miere cu propolis și polen, consum tincturi, etc. ( nu folosesc produse homeopate deoarece nu am încredere că sunt mai mult decât apă cu zahăr, iar la mine placebo nu funcționează ).
Acum 16 ani am reusit să scap de o infecție urinară foarte urâtă consumând zilnic cel puțin 2 litri de ceai de gălbenele, mătase de porumb și cozi de cireșe. Mătasea de porumb o primeam de la sat, iar florile de gălbenele de la niște cunoștințe. Cozile de cireșe mi le strângeam singură și le puneam la uscat.
Acum, m-am cam putoricit. Cumpăr totul din magazine.
Aleg să cumpăr ceaiurile din magazin.
Aleg însă să cumpăr ceaiuri de la producătorii români ( am mai mare încredere că produsele lor sunt naturale ).
Cumpăr ceaiuri și de la Dacia Plant, dar și de la alți producători.
Și pentru că am menționat de Dacia Plant, în Brașov, cei de la Dacia Plant vor sărbători cu mare fast cei 15 ani de existență. Dacă se întâmplă să fiți în 2 iulie în Piața Sfatului din Brașov, cei de la Dacia Plant vă invită să participați la un super concert Phoenix.
Până atunci puteți participa la concursul “I Dacia Plant” ( mai aveți timp până în 23 iunie ), la care puteți câștiga un weekend pentru 2 persoane la Brașov, la concertul aniversar precum și 14 pachete aniversare cu produse Dacia Plant, în valoare de 100 lei fiecare.
Și eu m-am înscris la concurs! Voi ce mai așteptați?