cuemilia.info

SuperBlog 2017- păreri despre competiție

Când m-am înscris anul trecut la competiția SuperBlog 2017 nu știam la ce mă înham.

Credeam că va fi floare la ureche, că va trebui să scriu niște articole scurte în care să plasez niște linkuri.

Dar n-a fost deloc așa.

Trebuia să scriu 3 articole pe săptămână pe diferite teme, pentru diferiți sponsori. Pentru fiecare articol pe care trebuia să-l scriu era important să respect anumite cerințe, să mă informez despre produsele/serviciile pe care trebuia să le prezint/promovez ( asta dacă nu cumva le știam sau le-am încercat vreodată), să respect anumite termene limite.

N-a fost deloc ușor, deoarece în aceeași lună a venit pe lume Sebastian. Un bebe mic îți consumă foarte multe resurse, iar o competiție cu deadline-uri era fix ce-mi lipsea 🙂 .

Dar uite că am reușit. Am scris 27 de articole, pe diferite teme, cu anumite deadline-uri, articole pentru care am fost notată cu puncte de la 0 la 100.
Și am primit punctaje destul de bune, zic eu: 4 probe au fost punctate cu puncte în intervalul 74-80, 8 probe au primit puncte în intervalul 81-90, iar restul de 15  au fost punctate cu peste 90 de puncte.

Not bad!

Data viitoare când voi participa la o competiție de genul celei care tocmai s-a încheiat vreau să ajung în top 20 🙂 .

Dacă aș fi eu cea care ar organiza o astfel de competiție, aș încerca să adun sponsori care ar fi dispuși să premieze toți participanții, chiar și cu premii simbolice.

În plus, acolo unde tema articolului ar fi un produs ce poate fi achiziționat din comerț, aș solicita sponsorilor să ofere tuturor participanților mostre ale produse (chiar și la cerere) sau să ofere posibilitatea de a testa produsul/ produsele ce fac subiectul probei.

Aș specifica juriului să ofere puncte suplimentare pozelor originale, în detrimentul celor prezentate de sponsori și aș depuncta  articolele copiate de pe alte site-uri.

cuemilia.info

Ce sfaturi aș da eu organizatorilor?

 • fiecare probă să fie analizată/jurizată de cel puțin 3 persoane, pentru a fi mai corectă jurizarea;
 • toți sponsorii să fie anunțați la începutul competiției;
 • în cadrul unei competiții să nu fie mai mult de 2 probe pentru același sponsor;
 • sponsorii aleși să aibă distribuție națională;
 • dacă este posibil aș propune specificarea temelor la începutul competiției;
 • dacă o persoană nu a încercat vreodată un produs despre care este important să scrie un articol, să i se ofere posibilitatea de a-l încerca sau să i se ofere un produs de test (Ce bine ar fi fost dacă am fi putut testa presa de ulei, spre exemplu, sau să ni s-ar fi oferit o punguliță cu cafea Kafune! Sunt convinsă că și pozele cu aceste produse ar fi fost mult mai frumoase.);
 • să se ofere premii simbolice tuturor participanților care au scris la toate probele din competiție, pe cât posibil de la toți sponsorii
 • să se afișeze punctajul obținut defalcat ( cât este pentru creativitate, cât este pentru fluență, etc ) pentru ca fiecare dintre participanți să știe unde a fost depunctat sau unde a primit maximul de puncte;

Per total mie mi-a făcut plăcere să particip la SuperBlog 2017. Mi-ar fi plăcut să pot participa și la gala de premiere ce a avut loc în Poiana Brașov, dar din păcate nu s-a putut.

Dar la următoarea competiție nu voi mai lipsi!

Related Posts

14 thoughts on “SuperBlog 2017- păreri despre competiție

 1. „aș depuncta articolele copiate de pe alte site-uri” – regulamentul prevede asta și se poate merge chiar până la excludere.
  Îmi place ideea cu note defalcate, am făcut scurtă la gură de câte ori am spus-o în edițiile trecute! 🙂
  Succes la jurizare! 🙂

 2. Nu e rea ideea de afisare a notelor defalcate. Insa, mai mult as prefera ca juriul sa ofere o explicatie argumentata pe fiecare nota. Asta ar aduce mai multe beneficii decat daca ai sti ca ti-a dat doar 7 din 10 puncte la creativitate. Nu mai bine sa-ti explice de ce a crezut el ca n-ai fost pe deplin creativ? Succces!

 3. “în cadrul unei competiții să nu fie mai mult de 2 probe pentru același sponsor;” – TOTAL de acord!!! Îmi venea să mă dau cu capul de pereții când vedeam că mai vine câte o probă Answear 😀
  Succes!

  1. Si eu tot la Answear m-am gandit cand am propus acest lucru. Sa vedem ce-o sa iasa 🙂 .

 4. Felicitari si pentru statutul de finalista, dar mai ales pentru bebe! Imi inchipui ca e un efort imens!
  Sunt de acord cu majoritatea ideilor prezentate de tine, dar nu mi-ar placea sa stiu temele de la inceput. Face parte din farmecul competitiei. 😀
  Succes!

 5. Felicitări pentru calificative și rezistența de a sta până la final. La următorul concurs voi continua și eu cu toată ”puterea”! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.