Testare Suzuki

Atunci când am primit invitația de testa o mașină Suzuki am răspuns pozitiv, fără a mă gîndi de două ori. Mă și vedeam la volanul unei mașini nou nouțe, plimbându-mă prin oraș și testând tot ce se poate testa.

Și nu mică mi-a fost surpriza să aflu că de fapt o vom putea testa un weekend întreg și că putem pleca și afară din localitate.

Și asta am și făcut.

Am hotărât că primul weekend din luna februarie este perfect pentru a merge undeva, la munte, ca să testăm mașina.

Nu sunt expertă în mașini. De fapt dacă apare vreun bec aprins pe bord sau nu mai pornește, pun mâna pe un telefon și sun un prieten 🙂 .

Nu mă pricep nici măcar să schimb un bec, sau o roată în caz de pană, deci … Sunt femeia care știe să conducă și atât 🙂 .

Și sunt convinsă că sunt multe persoane, așa, ca și mine, care n-au nicio treabă cu mecanica, care au nevoie doar de o mașină care să le ducă din punctul A în punctul B, una care se conduce ușor, o mașină frumoasă, comodă și utilă. ( așa că review-ul meu va fi pentru persoane, așa ca și mine 🙂 .

Așa că iată-mă sâmbătă, 9 februarie 2019, pe la ora 12, la showroom-ul Suzuki din Timișoara (acolo, pe calea Lugojului) așteptând să văd ce mașină voi testa.

A… nu, nu sunt singură. Sunt cu tot familionul și cu două familii dragi mie.

La showroom-ul Suzuki ne așteptau 3 mașini: o Suzuki Vitara, una Sx4 S-Cross, și o mașină Suzuki Swift Sport .

Și pentru ca test drive-ul să fie unul complet, am hotărît ca fiecare dintre noi să încercăm, pe rând, toate cele 3 mașini puse la dispoziție.

Și în plus, ca să plecăm liniștiți la drum, Promotor ne-a asigurat asistență 24/7, asistență de care din fericire nu am avut nevoie ( dar e bine să știi că ai un astfel de serviciu ? )

După ce am semnat actele de predare a mașinii și am făcut rovinietă pentru mașina 4×4 ( despre Sx4 S-Cross este vorba, celelealte 2 mașini aveau numere roșii, deci nu a fost nevoie de vinietă pentru ele), am pus bagajele în mașini, scaunele pentru copii pe poziție, copiii în mașini și am plecat la drum.

Noi am luat Suzuki Vitara (o mașină roșie, superbă și pe deasupra și automată), Adriana cu Cristi și Sophie au mers cu Sx4 S-cross (4×4, o mașină super faină, cu cutie manuală), iar Marius cu Mihai și Andra au luat mașina Swift Sport.

Suzuki Vitara
undeva pe drum 🙂

Drumul până la Albac, căci acolo am hotărât să mergem, a durat aproximativ 4 ore, timp în care Sebi a dormit aproape tot timpul, iar Ale a admirat mașina 🙂 .

Prima parte de drum am făcut-o pe autostradă (unde am călcat pedala de accelerație bine de tot 🙂 ), apoi am mers pe Coșava în spatele tirurilor 🙁 , și pe ultima porțiune de drum, am ocolit puțin traseul, deoarece Marius știa un drum mai puțin aglomerat și am putut astfel să ne bucurăm de experiența condusului și de peisajul super fain. Zăpadă nu prea mai era pe drum, dar am avut așa o senzație de libertate, pe care nu am mai trăi-o demult de tot. Eram cu cei dragi, conduceam o mașină care se conduce aproape singură, mergeam în vacanță și aveam să petrec o sâmbătă și o duminică alături de oameni dragi mie.

poza cu familia
Uită-te și tu 🙂
Ce familie modernă!

Pe la ora 16 am ajuns la Pensiunea Perla Ariesului, ne-am cazat, am schimbat copiii 🙂 și ne-am îndreptat rapid spre restaurant ca să mâncăm, deoarece niciunul dintre noi nu mai vedea bine de foame.

Am început cu vișinată și sirop de brad, de soc și de căpșuni și am continuat cu pește prăjit cu mămăliguță, șnițel cu piure, ciorbițe de casă, țuică de casă 🙂 și vin .

Și bineînțeles, după un astfel de festin, pe la ora 22 am căzut la datorie.

A doua zi de dimineață am plecat să testăm mașinile.

#testdrive cu Suzuki Timisoara . Dream team? #suzukitimisoara #vitara #swiftsport #sx4scross

Publicată de Adriana Delia Bărar pe Duminică, 10 februarie 2019

Planul nostru a fost să mergem în Arieșeni și să vedem ce pot face aceste minunății, numai că acolo era o nebunie, de nu mai puteai arunca nici măcar un băț. Cum am intrat în stațiune așa am și ieșit, adică eu cu doi bărbați în mașină 🙂 , la volanul mașinii sport ( daaaa, am condus Suzuki Swift Sport o bucată bună de drum ), Dan cu copiii în Sx4 S-Cross, iar Cristi cu Adriana și cu domnișoara Sophie cu mașina automată.

Am avut o tentativă de a o lua spre munte 🙂 , dar ne-am răzgândit după vreo 500 m.

Exceptând tentativa noastră de a merge pe drumuri înghețate, drumul a fost extraordinar de fain, cu multe curbe, dar și cu porțiuni unde puteai intra în depășire (numai bune pentru a putea testa la maxim toate cele 3 mașini).

Pentru a face mai multe poze și pentru a da posibilitatea tuturor de a încerca mașinile, ne-am oprit undeva pe valea Sighiștelului. Am dat jos copiii din mașini, i-am scos la aer curat și i-am lasat să se joace prin bălți :), iar noi, adulții ne-am jucat puțin cu mașinile.

Am petrecut acolo vreo 2 ore, timp în care ne-am pozat, ne-am filmat, am râs și ne-am ascuns de câinii ciobanilor care nu păreau foarte încântați de prezența noastră pe acele coclauri 🙂 .

Suzuki Sx4 S-Cross
mașina preferată a Alexandrei ♥
Suzuki Vitara
Suzuki Swift Sport
Se vede cine știe să pozeze 🙂

Dar pentru că foamea ne bătea bine la gură am hotărât să ne îndreptăm spre restaurantul Ancora, un restaurant despre care vă voi povesti altădată, pentru a mânca de prânz-cină. ( dacă până acum a plătit Mihai cu bani cash, pentru că noi, blonzii, am uitat că trăim în România și nu se prea avem unde plăti cu cardul – să nu mai spun că nu am văzut niciun bancomat în acea zonă 🙂 ), la restaurant ne-am simțit ca în occident și cardul Revolut ne-a plătit mâncarea 🙂 .

După ce am așteptat să ni se așeze mâncarea și am obosit copiii bine de tot 🙂 , ne-am suit în mașini și am pornit spre casă. Eu, am luat din nou Vitara, iar Adri și Marius au făcut schimb de mașini.

Am ajung în jurul orei 22 în Timișoara, obosiți, dar mulțumiți de ceea ce am făcut, plin de speranțe și dornici șă mai facem astfel de ieșiri. ( cine știe, poate data viitoare vom testa Skoda Superb 🙂 ).

Și pentru că este frumos să predai mașinile în aceeași stare în care le-ai primit, am spălat mașinile la spălătoria manuală de pe Strada Miresei apoi le-am dus înapoi la showroom și am plecat fiecare spre casa lui.

A fost un weekend super fain, cu peripeții faine, un weekend în care am putut testa la maxim cum e să mergi cu copiii la drum ( și spun acest lucru mai ales din prisma celor fără copii 🙂 ),a fost un weekend plin, distractiv, un weekend departe de casă dar în același timp alături de oameni faini, un weekend posibil datorită celor de la Suzuki și Promotor.

Ce părere am despre mașini, pe care aș alege-o și de ce, vă voi spune într-un articol separat.

test drive Suzuki Timisoara

Dar înainte să închei aș vrea să vă întreb ceva: câti dintre voi ați testat mașina înainte de a o cumpăra?

Câti dintre voi v-ați găndit la această posibilitate?

Pentru mine să pot testa o mașină, să o conduc prin oraș, dar în același timp să văd și cum se comportă la drum lung a fost o experiență super faină. Și această experiență m-a făcut să conștientizez faptul că următoarea mașină pe care o voi cumpăra va fi cu siguranță testată înainte.

Cam atât pentru acum.

Ne auzim în curând.

:-*

Related Posts

3 thoughts on “Test drive cu Suzuki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.