Da, este vară iar temperaturile sunt cu mult peste 30 de grade C (la umbră).
Și, din păcate, mașina pe care o aveam s-a stricat așa că a trebui să mă bazez pe mijloacele de transport în comun. (am încercat să iau un Uber, dar n-a fost ziua mea norocoasă 🙁 )
Înarmată cu răbdare ( deoarece știam că va trebui să stau probabil prin stații după tramvaie, troleibuze și autobuze) am pornit optimistă spre stația troleibuzului 16. Am așteptat aproximativ 10 minute în stație și în cele din urmă a venit. Surpriză: în interiorul troleibuzului era răcoare. Aerul condiționat era pornit și în troleibuz aerul era respirabil.
Am ajuns destul de repede în centrul orașului, deoarece nu trebuia să străbat zona de nord a orașului ( cel cu pasajul Jiul 🙁 ); mi-am rezolvat treburile și am pornit spre următoarea destinație.
De data aceasta, troleibuzul 11.
Din păcate, fără aer condiționat, fără posibilitatea de a deschide un geam și bineînțeles că s-a circulat cu ușile închise 🙁 .
Înăuntru era ca într-o saună, cu diferența că mirosurile nu erau deloc plăcute. Erau înțepătoare, înecăcioase, știți și voi la ce mă refer 🙁 .
Am încercat să deschid un geam, dar fără succes. Șoferul se uita la mine ca la un extraterestru. Cum de îmi permit să încerc să fac curent? ( a, nu știați: la noi, în România curentul te poate trage și e cam păcătoasă boala pe care o poți face)
Îmi transmitea din priviri că trebuie să fiu fericită că am prins un loc pe scaun și că nu este foarte plin mijlocul de transport în comun!
Și încep să mă gândesc foarte mult la minunatul nostru primar care se laudă de fiecare dată când are ocazia că toate mijloacele de transport în comun au aer condiționat 🙁 și încep să-i urez de bine 🙁 .
Cobor, după vreo jumătate de oră, leoarcă de transpirație și fericită că nu am leșinat 🙁 .
Și mă bucur de aerul răcoros de afară.
Doamne ce bine-i afară! Măcar adie puțin un vând cu aer cald.
După ce rezolv ce am de rezolvat încerc să chem iar un Uber ca să merg acasă. ( parcă nu vroiam să experimentez cum e în tramvai 🙁 )
Dar, fiind caniculă afară, nici mașinile celor de la Uber nu erau disponibile 🙁 .
Vreți să aflați de ce nu aleg ca mijloc de transport taxiul? Pentru că de cele mai multe ori nu doresc să preia comanda, îți trântesc ușa în nas, n-au aer condiționat, și multe, multe alte motive.
O zi cu ghinion, ce să zic!
sursa foto: site-ul R.A.T.T.
Chiar trebuie să experimentez cum e cu tramvaiul 🙁 !
Mă apucă groaza numai când mă gândesc 🙁 .
Plec totuși optimistă să iau tramvaiul 5 sperând că de data aceasta va fi aerul condiționat pornit. Aștept 25 de minute în stație ( eu și alți 10 pasageri 🙁 ).
Din păcate în tramvai sunt minim 40 de grade C. Aerul condiționat era condiționat de numărul de persoane care călătoreau cu el, de temperatura de afară și probabil de mulți alți factori 🙁 .
Cobor în Piața 700 și iau tramvaiul 7, dar nimeresc, din nou, într-o saună. Simt că nu mai am aer. Nici nervi și nici putere. Dar mă consolez cu gândul că sunt doar câteva stații 🙁 .
Încep să mă gândesc cu groază la oamenii care circulă zilnic cu mijloacele de transport în comun și care îndură căldura sufocantă timp de cine știe câte minute 🙁 .
Mi se face rău doar când mă gândesc cum mirosea în acele mijloace de transport în comun.
Chiar nimeni nu face nimic?
Oameni buni, încă sunteți tratați ca pe vremea lui Nea Nicu!
Cât timp mai vreți să fiți tratați ca niște animale?
Vă place să plătiți pentru un serviciu și să beneficiați doar de jumătate din el?
Cât mai puteți suporta?
cum nu am masina si nu am avut niciodata iar taxiu nu am luat de ceva ani, m-am obisnuit cu sauna si mersul pe jos zvelt de caprioara. Nu m-am obisnuit insa cu oamenii care nu se spala si care se vaicaresc de curent: curentul ca boala este doar la romani si bulgari. Este apa, este sapun, si astea nu sunt optionale: au acces la apa si cei saraci ca un lighean cu apa are 10l si costa cativa bani.
nici eu nu am masina si trebuie sa circul cu mijloacele de transport in comun, deoarece nu ma prea pot deplasa. Din pacate vara este foarte cald , iar iarna este foarte frig.
sa nu mai spun ca este foarte aglomerat