cantar

Vreau să slăbesc!!!

Au trecut aproape 8 ani de când am început să iau în greutate. Acum 7 ani am născut-o pe Ale, iar acum 9 luni a venit pe lume Sebi.

Am doi copii minunați, veseli și plini de energie, dar din păcate în toți acești ani eu am reușit să pun kilogram după kilogram.

La 2 ani de la nașterea Alexandrei aveam 67 kg,  cu aproximativ 10 kg în plus față de greutatea de dinaintea sarcinii. Oricât m-am chinuit să le dau jos, n-am reușit.

Apoi a venit Sebi și în sarcină am pus alte 20 kg.

După ce am născut am reusit să mai pun vreo 4 kg 🙁 .  Știam că pentru a putea să-l alăptez este important să mănânc. Așa că nu m-am dat la o parte de la mâncat și am mâncat tot ce se putea.

Și iată că am rămas cu mai bine de 30 kg în plus și pot spune că sunt obeză 🙁 .

Da, obezitate de gradul I a ieșit atunci când am calculat indicele de masă corporală. Nu sună deloc bine și vă asigur că nu mă simt deloc bine. (dacă vreți să calculați și voi indicele de masă corporală, o puteți face căutând pe internet după cuvintele: calculator indice de masă corporală și bineînțeles făcând calculele conform formulei )

calcul indice masa corporala

sau accesând acest site, spre exemplu)

 

Descoperind că sufăr de obezitate de gradul I, am început să caut informații despre această boală cronică. Și am găsit inclusiv un site care ne oferă ghiduri gratuite pentru diferite boli, inclusiv pentru obezitate: Obezitatea.

Acum 8 ani aveam 57 de kg; acum am 88.

Când mă uit în oglindă am impresia că persoana pe care o văd în fața ochilor este altcineva.

Ce este ciudat este faptul că dacă nu mă uit în oglindă, sau nu îmi fac poze/ mă uit la poze în care apar eu, nu mi se pare că sunt grasă.

Doar dacă-mi văd imaginea mi se pare că-s deformată 🙁 .

Ca și cum imaginea pe care o privesc este deformată.

Dar nu imaginea cu mine este deformată. Chiar am luat proporții și chiar sunt suuper grasă.

Și nu e bine deloc!

Și pentru că vreau să stau lângă copiii mei cât mai mult timp, nu vrea să apară diferite probleme de sănătate ( și sunt destule probleme de sănătate ce pot apărea la persoanele obeze 🙁 ), vreau să mă îmbrac în costum de baie și să nu mă mai simt stânjenită de forma corpului meu, am decis să iau măsuri.

M-am înscris la Athletic Body Challenge, program ce durează 8 săptămâni, pentru a slăbi frumos.

Și sper să văd ceva rezultate.

Și da, Îmi doresc…Pot…Voi reuși!

Vă voi ține la curent cu rezultatele 🙂

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.