De fiecare dată când se apropie weekendul, Alexandra vrea să facă ceva nou, să meargă într-un loc fain, sau să participe la vreun atelier de creație.

Am o fetiță foarte talentată căreia îi place să coloreze, picteze, modeleze.

Nu-i place deloc să stea acasă și să nu facă nimic. Vrea să iasă să se joace împreună cu alți copii sau cu noi.

Și pentru că știam că vremea nu va fi cea mai potrivită pentru o tură cu roletele în jurul Stadionului și nici pentru o plimbare prin parc și majoritatea prietenilor ei aveau weekendul ocupat, am hotărât să o înscriu la un atelier.

Am văzut de mai multe ori ateliere organizate de către Cofetăria La Naomi, dar nu ne-am sincronizat până acum cu ei.

De data aceasta am văzut anunțul cofetăriei din timp, așa că am înscris-o pe Ale la atelierul Micul patiser.

Și timpul a trecut și …a venit sâmbăta.

Dis de dimineață, adică în jur de ora 9.40, am pornit împreună cu Ale spre partea de nord a orașului, acolo unde Cofetăria La Naomi are unul din punctele de lucru.

Drumul până în Calea Aradului a fost destul de liber, dar tot am făcut 20 de minute din Calea Girocului până aproape de Piața Verde.

Am ajuns la 10 fără 2 minute și aveam mustrări de conștiință că am ajuns prea târziu (de obicei ajung cu cel puțin 10 minute înainte de orice eveniment), dar atelierul încă nu începuse și că personalul ce se ocupa de atelier aștepta sosirea a încă vreo 3-4 copii (adevărul că este destul de greu să fii punctual atunci când mergi cu copiii undeva 🙁 ). Deci eram în time 🙂 .

Dacă n-ați fost până acum la Cofetăria La Naomi din Timișoara la sediul din  Calea Aradului nr 85 vă pot spune că merită să îi dați o șansă și să-i treceți pragul.

În cele aproximativ 60 de minute cât au lucrat copiii, eu am savutat o cafeluță (destul de bună, zic eu) și am admirat prajiturile expuse spre vânzare (la final, Ale m-a “obligat” să plecăm acasă cu câteva dintre prăjituri, deci nu este vina mea că am gustat din ele 🙂 ).

În plus, deoarece am stau și eu tot la etaj alături de copii, am încercat pe cât posibil să surprind emoția fiecărui copil și bucuria pe care o aveau pe față atunci când reușeau să modeleze ce le expica una dintre cele 3 domnișoare drăguțe ce se ocupau de ei la atelier, m-am bucurat alături de ei și mi-ar fi plăcut să pot face și eu o buburuză din marțipan .

Copiii, cu vârsta între 2 ani și jumătate zic eu ( deși pe Facebook scria că atelierul se adresează copiilor cu vârsta peste 4 anișori ) și 10 ani, atât cred că avea una dintre domnișoarele participante la atelier, au realizat pentru început un biscuit ( dintr-un aluat gata pregătit ), pe care l-au trimis apoi la copt.

Mi-ar fi plăcut ca ei, copiii, să realizeze aluatul, pentru a putea vedea întreg procesul de producție (se putea aduce un mixer profesional pentru cocă, spre exemplu), dar din păcate acest lucru nu s-a făcut.

Copiii au întins aluatul gata preparat și apoi la decupat folosind o formă rotundă.

Apoi, după ce au pus biscuiții pe o tavă și au trimis una dintre fete să ducă tava în cuptor, au învățat să modeleze o buburuză folosind pastă de marțipat colorată.

Să-i fi văzut cum se chinuiau cei mici să formeze biluța roșie pentru corpul buburuzei și cum întindeau pasta din marțipan … Erau atât de drăguți! Mai ales că toți erau cu șorțuleț și bonetă roz! 🙂

Și, mai presus de toate, erau extrem de fericiți când au văzut ce a ieșit din mânuțele lor! Fiecare a realizat cu propriile mânuțe câte o buburuză din marțipan.

O buburuză pe care au lipit-o apoi pe biscuitele tocmai scos din cuptor.

Da, copiii s-au simțit foarte bine și eu zic că cei 30 lei cât a costat acest atelier au fost foarte bine cheltuiți (apropo, a fost primul atelier la care participăm pentru care am primit bon fiscal).

În concluzie, dacă nu știți ce să faceți în weekend cu copiii, mai ales atunci când de vremea afară este posomorâtă, eu zic că merită să încercați atelierele organizate de Cofetăria La Naomi.

Pentru a vă înscrie vă recomand să le trimiteți un mesaj pe pagina lor de Facebook și să așteptați să fiți contactați înapoi (am înțelesc că în fiecare weekend cei de la Cofetăria La Naomi realizează ateliere pentru micii patiseri ).

Ale s-a arătat interesată de următorul atelier, așa că este foarte probabil să ne vedem pe acolo 🙂

Până atunci, voi ce alte ateliere îmi recomandați?

Aștept mesajele voastre.

Pupici :-*

Related Posts

2 thoughts on “Atelier pentru copii la Cofetăria La Naomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.