Answer

Cât înseamnă 5 minute pentru tine?

Am și eu o întrebare: câte minute vă sunt necesare pentru a vă îmbrăca, aranja și ieși din casă?

De ce vă întreb acest lucru? Deoarece aud foarte des expresia: “sunt gata în 5 minute”, când de fapt este nevoie de mult, mult mai mult timp.

Dacă voi întreba un bărbat, cu siguranță îmi va spune că în maxim 5 minute este gata de ieșit pe ușă, dar din păcate noi, femeile, știm că nu este deloc adevărat acest lucru. Bărbații merg să facă un duș și le ia pe puțin 20 de minute, apoi se pun și se aranjează și în funcție de podoaba capilară le ia între 10 și 20 de minute. Au terminal de spălat și aranjat, vine treaba cu îmbrăcatul, iar aici mai consumă între 3 și 15 minute. Unii trag rapid o bluză pe ei, o pereche de blugi și niște ciorapi și merg să se încalțe. Alții însă, deschid dulapul de haine, îl răscolesc de nu mai găsesc nimic din ceea ce caută, și într-un târziu realizează că ei nu vor să se îmbrace cu bluză astăzi, ci vor cămașă, iar cămasa nu e călcată, deci…alte 5-10 minute.

Dar ei sunt gata de fapt în 5 minute.

Dacă întrebi o femeie e posibil să primești multe zâmbete și timpi diferiți, dar cu siguranță atunci când sunt întrebate de partener, prieteni, vor răspunde : “5 minute”.
Eu sunt excepția de la regulă: în 5 minute sunt gata de ieșit pe ușă. Dușul a fost făcut dimineața devreme, deoarece copiii se trezesc pe la ora 7 și începând de atunci nu mai pot face nimic pentru mine.

Atunci când deschid dulapul de haine și observ raftul cu bluze de damă știu exact pe care o voi lua și cu ce pereche de pantaloni sau fustă o voi asorta. Machiajul durează câteva secunde, deoarece fondul de ten este folosit doar la evenimente speciale și zilnic aplic doar rimel și un ruj mar, discret.

La pantofi mă cam înpotmolesc uneori, dar ca și timp total, niciodată nu depășesc 5 minute.

Dacă deschizi dulapul de pantofi vei găsi acolo câteva perechi de pantofi de damă și câteva perechi de pantofi pentru bărbați. Eu nu sunt genul de femeie care să aibe 100 de perechi de pantofi. Am câteva perechi bune, pe care să le folosesc tot sezonul, și anual îmi cumpăr alții. Oricum moda se schimbă. Pentru ce să investesc o grămadî de bani în pantofi când pot să merg în excursii, spre exemplu?

Dar, precum am mai spus, eu sunt excepția, și ca mine sunt foarte puține femei. Cele mai multe petrec între 10 și 30 de minute și cu siguranță se simt presate de timp, deși ele singure au spus că au nevoie de doar 5 minute.

Ce poți să înțelegi oare din cele 5 minute necesare?

Că timpul e relativ și cele 5 minute ale mele sunt diferite de cele 5 minute ale tale?

Și totuși, cât înseamnă 5 minute pentru tine?

Acest articol participă la competiția SuperBlog 2017 proba 25.

Related Posts

One thought on “Cât înseamnă 5 minute pentru tine?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.