Monstri.

Săptămâna trecută, la invitația Biroului de presă TIFF, am avut ocazia de a vedea unul dintre cele mai faine filme românești ever.

Trailer: https://www.facebook.com/watch/?v=759050057884569

Filmul Monștri. , căci despre el este vorba, a fost premiat anul acesta la Festivalul Internațional de Film de la Berlin și, după părerea mea, este un film excelent.

Filmul spune povestea unei zile din viața a doi tineri căsătoriți, pe care familia, prietenii, societatea par să-i iubească împreună, dar, atunci când sunt pe cont propriu tot ei sunt cei care îi judecă.

Știți voi, eu în ultimul timp am văzut multe filme. Și nu o spun ca să mă laud.

Dar nu am fost de foarte mult timp la un film care să trezească în mine întrebări.


Care să mă facă să mă gândesc : “Oare eu cum aș reacționa?”

Să mă facă să mă întreb pe mine însămi ce înseamnă iubirea, ce aș fi dispusă să fac pentru cel iubit, până unde aș merge atunci când aș dori să-mi dovedesc sentimentele față de cel iubit.

Iar acest film asta a și făcut.

În timp ce filmul rula, eu m-am analizat pe mine, i-am analizat pe ei, am pus etichete ( cum probabil mulți dintre noi facem 🙁 ), m-am pus în pielea Danei și a lui Andrei.

Am încercat să analizez comportamentul ei, al lui, al lor împreună, deoarece filmul vorbește despre adevărul ei, al lui, al amândurora, dar și despre adevărurile celorlalți.
Și pe parcursul filmului, am realizat că iubirea implică mult mai multe lucruri, lucruri la care nu m-am gândit până atunci.

Actorii Judith State și Cristian Popa au jucat extraordinar, iar după proiecție am avut ocazia de a rămâne la o discuție, cu ei și cu regizorul filmului Marius Olteanu, și am aflat de acest film se numește Monștri. , de ce este punct după titlu, de ce cadre înguste și cadre late, de ce, de ce?

Monstri.

Știți voi, timpul trece, presiunea din partea familiei, a prietenilor va fi întotdeauna, alegerile însă le veți face VOI.

Alegerea este a TA, a omului care trăiește, respiră, visează.

Și dacă tu ești o persoană deschisă, TU trebuie să-ți creezi ocazia de a merge la întâlnirea cu Monștri. începând din 27 septembrie 2019.

Marius Olteanu

PS: din păcate poza nu este cea mai clară, dar este alături de ei ☺️

 

#LoveDoesntMakeMonsters

V-am pupat

:-*

Related Posts

2 thoughts on “Monstri. – Review

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.