Prezența copilului obligatorie – dacă vrei să ridici Cardul European de Sănătate de la Poșta Română

Am ajuns s-o văd și pe asta!

Și eu, ca tot omul, mă gândesc că poate este util să-i fac copilului un card european de asigurări de sănătate. Că dacă tot mergem prin UE, nu strică să-l avem.

Depun actele la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiș și aștept 7 zile să-mi vină cardul.

card european de sanatate

Cardul ajunge la poșta de cartier în data de 17 iulie și eu, ca un cetățean model ce sunt, merg a doua zi la poștă să-l ridic.

Acolo, SURPRIZĂ : pentru a ridica cardul european de sănătate al copilului  ( am uitat să menționez că acesta este minor ) trebuie să am cu mine buletinul meu în original + certificatul de naștere în original al copilului + copilul în persoană!
Poftimmmm?

Ce trebuie să caute copilul cu mine la Poșta Română? Că doar e minor, n-are buletin, n-are drept de semnătură!

Doamna poștăriță, indignată, îmi spune că fără a vedea ea copilul fizic în oficiul poștal nu poate să-mi dea cardul pe numele minorului. Dacă nu ajung cu copilul fizic în OP 1-3 până la ora 18, ea va trebui să trimită înapoi cardul la Casa de Sănatate și acolo mă descurg eu.

Poftimmmm?

Abia l-a primit și a doua zi-l trimite înapoi? Păi da, că doar ea după 5 zile de la data înscrisă pe plic ( adică 13 iulie ) trebuie să returneze corespondența. Nu o poate păstra în oficiu!

Încep să fiu tot mai mirată de regulile specificate de ea, de absurditățile pe care mi le cere.

Pot veni cu orice copil de pe stradă ( că doar pe certificatul de naștere nu apare nicio poză ) ca să ridic cardul?

Da, a venit răspunsul poștăriței! Dar să am grijă să arate că are vârsta ca a copilului meu , că ea verifică pe certificatul de naștere!

În momentul acela mi-a picat fața! La propriu.

Calitățile de ofițer poștal  ( probabil cu ceva studii de agent de poliție, că doară ea taie și face legea în oficiul poștal la care lucrează, iar noi, fără ea, nu putem face nimic 🙁 ) o vor face pe doamna poștăriță să identifice copilul minor pe care-l vede în fața ei, ca fiind unicul posesor al cardului european de asigurări de sănătate !
Dacă mi-ar fi cerut o procură prin care să se specifice că trebuie să fiu împuternicită de către soț să retrag minunatul card european, nu aș fi zis nimic. Dar să îmi ceară să aduc fizic copilul în oficiul poștal de cartier, mi se pare de toată batjocora.

Ca la Poșta Română, niciunde!

Felicitări Poșta Română!

Aveți niște angajați de tot respectul.

Chiar ajungem de râsul oricărui angajat de la stat?

Pe buneeee?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.