#teatrulnationaltimisoara

(am văzut )De ce iubim femeile la Teatrul Național Timișoara

”Sâmbăta seara am fost la teatru.

Am văzut o piesă extraordinară, o piesă pe care o recomand tuturor.

În regia artistică a Mihaelei Lichiardopol și dramatizarea Geaninei Jinaru-Doboș s-a jucat la Teatrul Național Timișoara piesa “De ce iubim femeile”.

Anul trecut prin vară am intenționat să ajung la premieră, dar m-am luat cu altele și am ratat-o. Așa că, atunci când Paula m-a întrebat dacă nu vreau să merg la teatru, am răspuns pozitiv.

Plasată într-un decor extrem de actual (toată piesa se joacă într-un club), cu replici adaptate la epoca modernă și mai ales folosind și telefoane mobile 🙂 , piesa jonglează cu personajele și poveștile.

Dacă la început ne este prezentat Mircea Cărtărescu în compania unei frumoase jurnaliste care vrea să-l cunoască înaintea unui interviu televizat și mai ales vrea să-i afle toate secretele, scena se umple rapid cu alte 14 personaje. Avem tânărul îndrăgostit de o femeie mult mai în vârstă decât el precum și aceasta, doi prieteni care discută, barmanul care-și bagă nasul peste tot, doi amici care își sun poveștile de iubire în timp ce joacă biliard, un bețiv care suferă și un grup de 6 fete/femei super gălăgioase care își spun poveștile intrând bineînțeles în detalii picante.

Chiar dacă nu am citit cartea lui Mircea Cărtărescu, am văzut că fiecare personaj din piesă spune o poveste despre iubire. Pentru unii iubirea este dulce, pentru alții, matură, dureroasă, frustrantă, pasională, efemeră.

Mi-a plăcut cum a fost jucată piesa. Am trăit fiecare poveste spusă și în același timp am savurat glumele ușor misogine, dar amuzante. Și mai ales am râs mult.

Merită să urmăriți programul Teatrului Național, deoarece sunt convinsă că această piesă se va mai juca. Și atunci când o veți vedea în program, mergeți și vă luați bilete!

Și totuși, de ce iubim femeile?

Trebuie să vedeți piesa ca să aflați câteva dintre motive 🙂 .

PS: mai multe detalii despre piesă găsiți aici.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.