SIXT New Kopel

Aș vrea să plec.

Să plec prin țară, să mă plimb cu mașina, să merg la munte, să merg la băi, la salină, să plec oriunde mă poate duce o mașină.

Aș pleca cam 2 săptămâni din Timișoara. Aș pleca cu mașina ca să vizitez România.

România este o țară extrem de frumoasă, cu peisaje de vis, cu locuri superbe și oameni extraordinar de amabili.

Din păcate drumurile nu sunt în cea mai bună stare 🙁 . Nu prea avem autostrăzi, drumurile sunt pline de gropi, denivelări, nu prea există centuri ocolitoare, în consecință ești nevoit să treci prin marile orașe.

Din păcate mai există și locuri  unde poți ajunge doar dacă ai o mașină de teren, sau o mașină mai înaltă, cu suspensii foarte bune 🙁 . (eu am o Skodiță micuță, foarte utilă prin oraș 🙂 )

Mi-ar fi plăcut să avem mai multe autostrăzi, drumuri fără gropi, centuri ocolitoare.

Mi-ar fi plăcut……
Revenind la dorul meu de ducă, aș pleca din Timișoara, împreună cu familia, spre Băile Felix, apoi m-aș opri câteva zile prin Maramureș. M-aș plimba cu mocănița și aș vizita și câteva mănăstiri.

la drum

Aș continua drumul spre Bistrița Năsăud și m-aș opri pentru câteva ore și la Casa Memorială George Coșbuc. (am mai fost acolo când eram prin clasa a X-a și participam la Olimpiada de Psiho-Pedagogie 🙂 și mi-a plăcut foarte mult peisajul).

M-aș duce apoi să vizitez mănăstirile din Bucovina. De când sunt mică îmi doresc să ajung pe la Putna, Voroneț, Humor.

Aș continua drumul spre Lacul Roșu, și, dacă vremea ar fi bună , aș face și o plimbare cu hidrobicicleta 🙂 .Deoarece până la următoarea destinație sunt aproximativ 80  de km, după ce aș fi vizitat Lacul Roșu, aș fi pornit spre Praid. Am auzit că merită să mergi la salină de cel puțin 2 ori pe an. (din păcate n-am ajuns nici măcar o dată)

De la Praid aș porni-o spre Sighișoara, Sibiu, Deva și, înapoi acasă!

Am calculat aproximativ nr. de km pe care i-aș parcurge și am observat că în trip-ul meu prin țară aș face aproximativ 1500 de km , probabil în cam 21 de ore de condus 🙂 (estimările sunt folosind site-ul http://distanta.ro/) .

Deci, cu siguranță, aș avea nevoie de o mașină sigură și în stare bună.

Dacă m-aș gândi mai bine nu știu dacă aș porni la drum cu mașina mea. După cum am spus mai sus, drumurile sunt cam …… pline de gropi? (nu cred că acesta este cuvântul cel mai potrivit, dar nu vreau să folosesc cuvinte mai dure 🙁 )

Cred că mai bine aș închiria o mașină de la SIXT Rent a Car și aș porni cu ea la drum.

Dacă aș fi  turist străin  și aș veni în România cu avionul, cu siguranță aș închiria o  mașină (de ce nu de la Sixt New Kopel?).

Sixt Rent a Car

Am văzut că cei de la Sixt New Kopel au și o campanie de promovare a turismului românesc. ( #AlwaysYesToRomania este sloganul prin care turiștii sunt provocați să descopere locuri mai mult sau mai puțin umblate ale țării)

Bravo lor!

Aș fi curioasă, voi pe unde v-ați plimba cu mașina?  Ce frumuseți ascunse ar merita să descopăr la volanul unei mașini?Related Posts

2 thoughts on “Aș vrea să … plec

    1. 🙂
      Imi amintesc ca era foarte frumos acolo. Poate reusesti sa intri cand mai ai drum pe acolo si-mi povestesti cum mai este.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.