concursuri

Da, îmi place să particip la concursuri.

Particip și la concursurile organizate de diverși producători/distribuitori, dar și la cele organizate online.

N-am câștigat premii foarte mari, deși bineînțeles că visez să câștig suma care să mă ajute să-mi achit ratele la bancă 🙂 ( cine nu și-ar dori acest lucru?), dar din când în când mai câștig și eu câte ceva 🙂 .

Anul trecut am câștigat sume modice la loto (da, joc săptămânal și la loto, la Joker 🙂 ), am câștigat o invitație la teatru și un voucher de 100 lei pe care l-am folosit la Salon Selena ( ambele premii au fost câștigate la concursurile organizate de Andra Costa, pe blogul ei.)
În continuare particip la concursurile organizate pe Facebook și Instagram.

Am lăsat-o mai moale cu concursurile care mă condiționează în cumpărarea unui anumit produs,  nu știu de ce, dar am participat la tot mai puține concursuri de acest gen, și m-am axat pe concursurile online.

Am participat și particip și la concursuri cu like & share, dar și la cele la care trebuie să scriu un review, sau să demonstrez că am acasă un anumit produs.

Daa, sunt de acord să dau like și share la pagini de FB sau Instagram, să distribui anunțurile concursurilor pe paginile mele personale, dar să nu aveți impresia că dacă am dat like la o a numită pagină, o voi urmări de acum înainte, forever. Dacă conținutul furnizat de către aceasta nu este pe gustul meu, voi da foarte curând unfollow sau unlinke ( probabil imediat după ce concursul se termină 🙂 ).

O dată la 3 luni fac curățenie între prieteni, pagini și persoane pe care le urmăresc și păstrez doar pe cele / cei care furnizează conținut ok sau îmi sunt amici/prieteni.

Recunosc, nu mă înscriu la toate concursurile pe care le văd,  mai triez din ele 🙂 , dar particip la toate concursurile a căror premii mă atrag. Și sunt destule 🙂 ( probabil că ați văzut acest lucru pe paginile mele personale).

Nu voi participa niciodată la un concurs organizat pe internet a cărui premiu este o mașină sau un telefon mobil, spre exemplu, deoarece știu că acel concurs este foarte probabil să nu fie adevărat ( bine, fie, cele la nivel național, la ciocolata x sau la brânza y, probabil că au astfel de premii, dar cele făcute pe FB sau Instagram de către persoane fizice … sunt cu siguranță scam ).

Voi continua, însă, să particip la concursurile organizate de către bloggeri, deoarece marea majoritate sunt concursuri reale.

Pro sau contra concursuri like&share?

Contra, zic eu.

Părerea mea este că dacă vreți să creșteți numărul de followeri/persoane care să vă urmărească contul, nu faceți concursuri cu like and share.

Acestea nu vă aduc urmăritori reali, adevărați, de calitate. Vă aduc, pentru moment, un număr mare de participanți, un număr mare de persoane care dau like și share, dar apoi, cu siguranță, acest număr va scădea și veți rămâne doar cu persoanele care vă urmăresc datorită conținutului, sau cine știe ce alte motive mai au.

Și nu uitați, pe internet există o grămadă de persoane care doar asta fac, vânează concursuri și participă la ele, sau urmăresc concursurile organizate de diverse firme/ persoane și își fac conturi fake pentru a intra în posesia unui anumit premiu câștigat de către o anumită persoană 🙁 . ( daaa, există și astfel de persoane 🙁 )

Pentru ce să organizați astfel de concursuri?

Mă veți întreba probabil de ce am organizat eu concursuri cu like and share dacă sunt contra acestor tipuri de concursuri.

Deoarece aveam anumite produse pe care doream să le dăruiesc cuiva. Și cum de cele mai multe ori prietenii nu doreau să primească anumite lucruri, sau nu prea folosesc produsele pe care vreau vreau să le dau, aleg să organizez astfel de concursuri.Ce fel de concursuri mi-ar face plăcere să organizez?

Cele în care participanții să facă un review corect ( chiar dacă nu este neapărat unul pozitiv ), să adauge o poză cu un anumit produs, sau cu ei, să descrie o experiență cu acel produs/serviciu, să achiziționeze un anumit produs/serviciu și să împărtășească altora părerea lor personală.

Și da, sunt convinsă că atunci voi tria la sânge participanții la concursurile organizate de către mine, dar aș obține niște informații utile, zic eu.

Și până atunci, gata cu concursurile like&share organizate de către subsemnata.

Particip în calitate de ce vreți voi, dar nu mai organizez.

Voi la ce fel de concursuri participați/ați participat?

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.