Chiar se fumează la cinema?

Zilele trecute am ieșit și eu la un film. Am lăsat copiii acasă și am plecat spre Shopping City Timișoara pentru a vedea un film în salata IMAX.

Mi-am luat o pungă de popcorn și un suc și m-am așezat în spatele sălii, pe rândul 11 unde aveam locurile. Mă bucur tare mult când reușesc să prind locuri pe ultimele rânduri din sălile de cinema. Părerea mea este că de acolo se vede cel mai bine orice film.

Și a început filmul…

N-au trecut nici 5 minute și …

La un moment dat am simțit un miros pe care-l cunoșteam de mai demult. De fiecare dată cînd simțeam acel miros mi se făcea rău.

Da, era un miros de țigară Iqos. Îl recunosc de la o poștă și de fiecare dată mi se întoarce stomacul. (Dan, soțul meu, a fumat destul de mult timp astfel de țigări, dar până la urmă s-a lăsat de ele și s-a reapucat de țigări normale. Și vă asigur că țigările normale miros mult mai bine decât cele Iqos.)

În spatele meu cineva savura tacticos o țigară Iqos, probabil mândru / mândră tare că el/ea poa’ să fumeze în timp ce este la un film la mall.
Cei ce spun că țigările electronice nu miros, se înșeală.

Chiar miros, și unele miros chiar urât, iar noi ceilalți, cei care nu fumăm aceste “minunății”, nu suntem obligați să suportăm aburii mirositori emanați de dispozitivele voastre electronice.

Chiar așa, fumătorilor de Iqos sau alte țigări electronice, chiar nu puteți să vă abțineți câteva ore de la fumat?

Și dacă răspunsul este nu, ce faceți doamne iartă-mă când mergeți cu avionul? Că bănuiesc că dacă vă permiteți să fumați o țigară la modă, mergeți din când în când și cu avionul!

Acolo nu vă permiteți să fumați în spații închise, dar la cinema se poate?

Și dacă tot se poate fuma la cinema, când implementați voi, ăștia de la Cinema City din Shopping City Timișoara, un sistem care să ne permită nouă să alege dacă vrem să vedem un film într-o sală în care se fumează sau într-una pentru nefumători?

Că mie nu mi se pare normal să plătesc un bilet la film și să plec din sală deoarece mi se face rău de la mirosul de țigară emanat de vecinul de scaun. Și mai ales să merg cu copiii.

Ahhh, și apropo, săptămâna trecută erau și copii în sala în care se fuma țigara electronică.

Pe buneee?

Chiar atâta nesimțire să existe?

Cinema City, nu luați nicio măsură?

Related Posts

4 thoughts on “Chiar se fumează la cinema?

  1. Nu stiu ce este in capul oamenilor respectivi, dar tigarile alea put rau de tot. Le simt si in parc, si pe strada, chiar si la lucru uneori. Is unii care chiar se incapataneaza sa fumeze in interior…wtf?! Puuut de mori, si o zic eu, un fumator inrait de tigari normale.

    1. Părerea mea este că ar trebui interzis fumatul lor în spații închise.
      🙁
      Dar patronii/seții localurilor unde se fumează aceste minunății, ori nu știu că se fumează, ori chiar sunt de acord…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.