investiții

Cum ai investi banii pe care i-ai strâns la saltea?

Înainte de a începe, vreau să punctez faptul că tot ce apare în acest articol arată părerea mea proprie și personală și că cele scrise aici nu reprezintă o recomandare de investiții.

Odată fiind înțeleși, haideți să vă spun în ce aș investi și în ce nu aș investi o anumită sumă de bani. (nu vreau să dau cifre deoarece poate fi vorba de 10.000 euro sau 70.000 euro)

În primul rând nu i-aș depozita în bancă, decât pe perioade scurte de timp, pentru a nu-i ține în casă. Dobânzile de maxim 1% pe an nu acoperă nici măcar comisioanele de retragere, dar dacă ar trebui să fac o plată pentru a face o anumită investiție, atunci ar fi ok să-i țin în bancă pentru câteva zile.

În al doilea rând, eu nu aș investi toți banii pe care-i am într-o afacere. N-am avut vreuna până acum, deci nu știu dacă am sau nu stofă de patron, dar știu că n-aș ține toate ouăle într-un singur coș. Ideea de dropshiping îmi surâde, dar cred că nu ar fi prima mea opțiune de investiție.

Nu știu dacă aș investi pe bursă. Eu îmi susțin părerea că pentru a putea face profit din astfel de investiții trebuie să devii trader profesionist. Și acest lucru înseamnă ani de studiu, muncă asiduă, practică și mulți bani, pe care trebuie să fii dispus să-i pierzi, dacă nu-ți surâd astrele.

Aș putea investi o parte din bani în fonduri de investiții (părerea mea că obligațiunile sau titlurile de stat sunt variante bune de investit). Înainte de a investi banii în obligațiuni, spre exemplu, aș urmări randamentul pe ultimii ani și aș ține cont și de comisioanele de subscriere și de retragere și de faptul că impozitul nu se reține la sursă ci trebuie să mergi tu să-l declari la Finanțe.

Aș cumpăra un apartament pentru a-l închiria. Aș cumpăra un apartament vechi în Timișoara, deoarece nu am aflat încă de un constructor bun în oraș, sau un apartament nou în Brașov, deoarece știu un investitor foarte ok acolo. Nu aș plăti întreaga sumă pe apartament. Aș prefera să iau un credit de la bancă și restul de bani pe care i-aș avea i-aș investi în altceva. Părerea mea este că un apartament pentru închiriere îți poate aduce un randament de 4-6 % pe an, ceea ce nu este rău de loc ( în situația în care am luat credit bancar, am ținut cont de impozitul pe chirie pe care ar trebui să-l plătesc la stat, de alte cheltuieli cu asigurarea imobilului, cu lucruri neprevăzute). De mult mă gândesc la o astfel de investiție, deoarece chiriașii îți plătesc ratele la creditul pentru apartament și după un anumit număr de ani apartamentul este al tău, nu vei mai avea rate și atunci vei putea spune că obții câștiguri frumoase din închiriere. Sau l-aș da spre închiriere în sistem Airbnb?

Nu aș investi acum într-un apartament, deoarece părerea mea este că prețurile sunt puțin mai mult decât umflate; aș mai aștepta câțiva ani și atunci da, aș face investiția.

Aș investi în dezvoltarea mea personală. Aș face cursuri de marketing, de croitorie, m-aș specializa într-un anume domeniu. Eu cred că banii investiți în așa ceva se vor dubla în timp.

Dacă voi ați avea o anumită sumă de bani, cum ați alege să-i investiți?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.