fara masina

Cum am rămas fără mașină în Szeged

Luna trecută am decis să petrecem un weekend la Szeged. Ne-am suit bine merci în mașină și am plecat spre Aqua Park Aquapolis. Drumul la dus a fost foarte lejer și foarte plăcut și nu prevestea deloc ghinionul pe care-l vom avea la întoarcere.

Ne-am cazat la Hunguest Hotel Forrás**** pentru a ne putea răsfăța la maxim la saună și la piscină, și am decis că ne-ar prinde foarte bine să mergem să ne bălăcim. Din păcate am uitat să iau de acasă aripioarele de înot pentru Ale, așa că unul dintre noi a trebuit să meargă până la mall-ul din Szeged (la Plaza).

Când e să vină ghinionul, nu vine niciodată singur, nu-i așa?

Am decis să merg eu la cumpărături, iar Ale și Dan să rămână la piscină. Am plecat cu mașina spre mall și prin centrul Szegedului am început să aud niște sunete foarte ciudate :(. Sunetele au devenit apoi huruituri. Au început să mă oprească oamenii pe stradă și să-mi facă semne că ceva nu este în regulă. Știam și eu, dar trebuia să parchez undeva. Nu puteam să las mașina în mijlocul străzii.

Cu chiu cu vai am găsit un loc de parcare.Și ca să fie totul complet, am observat că nici baterie la telefon nu mai aveam.

Deci, descurcă-te dacă ai cum.

Știam că degeaba mă uit la mașină, pentru că nu prea le am cu acestea (pentru mine mașina este un obiect care te transportă din punctul A în punctul B; dacă se întâmplă ceva, pun mâna pe telefon și sun un prieten :)),  așa că am hotărât să plec spre hotel. Speram că ziua următoare  voi găsi pe cineva care să se uite la mașină și dacă trebuia reparat ceva la ea, să o repare.

job online

M-am întors la Aqua Park fără aripioarele de înot, bineînțeles, spunându-mi că se poate descurca și fără ele.


Booking.com

Ne-am simțit foarte bine la băi. Totul era extrem de curat, oamenii foarte politicoși, mâncarea, foarte bună. Fiind cazați la Hunguest Hotel Forrás**** , nu a mai trebuit să plătim intrarea la ștrand (deoarece era inclusă în prețul cazării)

Am atașat aici și lista de prețuri de la Aqua Park. (dacă vreți să mergeți la băi și nu vreți să vă cazați la vreun hotel)

A doua zi dimineață am încercat să găsesc un service auto deschis, dar fără succes. Am început să dau și eu câteva telefoane, poate poate găsesc ceva, dar fără succes. Am aflat atunci că în weekend în Ungaria, de vineri de la ora 17 până luni ora 9, totul este închis :(.
Ce puteam face?

  1. să rămânem în Ungaria până luni dimineață (acest lucru însemna că voi plăti cazare, masa + cine știe cât costă reparația mașinii)
  2. să transportăm mașina pe o platformă până în Timișoara (deoarece tractatul nu era o soluție)

Deoarece prima variantă părea să fie mult mai costisitoare și nu ne garanta că luni dimineața vom putea pleca cu mașina spre casă, am ales să chemăm pe cineva să ne ia mașina pe o platformă și să ne-o ducă acasă, în Timișoara.

Am sunat mai mulți prieteni și am primit mai multe recomandări. Printre ei erau și cei de la Promotor. Am căutat și pe internet tractări Timișoara și am văzut că site-ul celor de la Promotor era printre primele site-uri care mi-au apărut pe Google, deci trebuia să fie ceva de capul lor 😛 .

Am sunat la ei și au fost foarte ok; serioși, profesioniști iar prețul pe care l-am plătit a fost decent. Prețul pentru tractarea mașini mele, o Skoda Fabia, a fost de 650 lei.La cererea mea, sâmbătă seara la ora 20, o mașină de la Promotor mă astepta în parcare. După 3 ore eram în Timișoara la poarta service-ului.

Luni dimineață am primit vestea bombă : nu se mai butea face nimic cu motorul; acesta s-a stricat :(. Deci, dacă aș fi ales prima variantă …aș fi ieșit foarte prost. Tot pe platformă ar fi trebuit să-mi transport mașina.

Am făcut cea mai bună alegere optând pentru firma de tractari auto din Timișoara Promotor.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.