kit CamKix

DA sau NU obiectiv foto pentru telefon

Zilele trecute am avut ocazia să testez un kit 4 în 1 de la CamKix, un kit fain  pentru neprofesioniști ca și mine în ale fotografiei, un kit pentru iPhone 6.

Kitul despre care vreau să vă povestesc include 3 obiective foto, o carcasă pentru iPhone 6 și una pentru iPhone Plus, un mini trepied cu suport pentru telefon si o telecomandă. ( plus batiste din microfibră pentru șters lentilele, husă, din material, pentru telefon și suport pentru telefon)

Kitul 4 in 1 de la CamKix l-am luat spre testare de la Marius. El și l-a comandat din SUA de pe Amazon ( a plătit și taxe vamale și TVA 🙁 ) și a fost foarte draguț și mi l-a împrumutat și mie pentru câteva zile ( ca să mă joc și eu cu el 🙂 )

Și m-am jucat :).

Marți, în jurul orei 7 jumătate dimineața, în timp ce mergeam spre lucru, m-am oprit pe malul Begăi și am încercat obiectivele foto 🙂 .

Înainte de toate este important să menționez faptul că, asta în cazul în care nu știți deja :P,  iPhone 6 are o cameră foto super faină ( chiar și cei mai cârcotași oameni îmi dau dreptate acum, sunt sigură). Deci, pozele făcute cu un astfel de telefon ies foarte bine. Calitatea pozelor este super ok, iar dacă alegeți să filmați cu acest tip de telefon veți obține video-uri calitative (ca și imagine și sunet).

Eeee, dar dacă totuși vreți să surprindeți anumite detalii, vreți să pozați un obiect din depărtare, sau vreți să obțineți imagini/foto mai late, sau în format fisheye, atunci eu zic că aveți nevoie de niște obiective foto pe care să le atașați telefonului mobil.

Eu nu sunt adepta unui aparat DSLR, mare, greu și incomod de purtat. Am suficient 2 copii pe care îi car după mine zilnic, așa că nu mai am nevoie de încă un obiect greu pe care să-l atârn de gât 🙂 .

Deci, pentru mine, telefonul  este tot ce am nevoie pentru a face poze. (și cei ce mă cunosc știu că fac sute de poze :), mai bune sau mai puțin faine 🙂 )

Telefonul este aparatul meu foto 🙂 .

Dar să revin la subiectul de astăzi: merită sau nu să cumpărați un kit 4 în 1 de la CamKix?

CamKix 4 in 1

sursa foto Amazon

Să le luăm pe rând:

  • carcasa pentru telefon  este foarte faină. Este special făcută pentru a putea să atașezi obiectivele foto din kit, iar telefonul tău este protejat. Se mulează perfect pe telefon, iar acesta nu-ți mai alunecă din mână.
  • părerea mea este că trepiedul este mic și cam instabil, dar dacă nu ai altul în casă este un trepied util, deoarece poți face poze cu telefonul fără a ieși imaginea mișcată;
  • telecomanda este ca oricare altă telecomandă de pe piață; utilă, dar nimic special la ea;
  • lentila 8 X F1.1, Telephoto Lens face poze decente; dacă telefonul nu este poziționat pe un trepied, riscați să obțineți poze mișcate (cum sunt și pozele de mai jos)lentila mare

Poza a fost făcută din același loc, în partea stângă am folosit obiectivul mare, în partea dreaptă am folosit doar camera de la telefon.

CamKix barca

Stanga – fara obiectiv, dreapta – cu obiectiv foto 🙂

  • lentila fisheye este suuuper.

CamKix fisheye

M-am jucat cu ea super mult deoarece îmi plăcea cum ieșeau pozele 🙂

Zvon de toamnă – parcă este altfelfoşnetul frunzelor#toamna #totulestearamiu #camkix #fisheye

Publicată de Emilia Vâtca pe Miercuri, 10 Octombrie 2018

  • cu lentila macro nu prea am putut să fac poze deoarece s-a stricat mecanismul de prindere pe carcasă și abia dacă am reușit să o poziționez. Și pentru a putea vedea efectul, trebuia să mă apropii foarte tare de obiectul pe care trebuia să-l pozez, în condițiile în care lentila era foarte instabilă 🙁 . Acesta este un mare minus, deoarece kitul costă ceva și după doar câteva luni de folosință anumite componente nu au mai putut fi folosite.

Poza aceasta a fost făcută de către Marius!

💖

Publicată de Jepan Marius pe Vineri, 31 August 2018

  • lentila wide este ok, dar nu am văzut nimic spectaculos 🙂 ;

Poate că eu nu am reușit să fac cele mai reușite poze , dar am atașat câteva poze făcute de către Marius 🙂

Macro, zoom si prietenii lor

Publicată de Jepan Marius pe Vineri, 31 August 2018

În concluzie, un kit 4 în 1 de la CamKix este o soluție pentru cei ce fac poze cu telefonul mobil.

Dacă îl folosiți cum trebuie, pozele pot ieși chiar decent!

V-am pupat :-*

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.