Cessna 172N

Duminică dimineața m-am trezit devreme și am plecat spre Aerodromul Cioca.

Acolo, la ora 10, aveam întâlnire cu câteva persoane de la MaxAir și aveam programat, împreuna cu Mihai, un zbor deasupra orașului Timișoara.

Timișoara de sus o mai văzusem dintr-un avion de linie, dar niciodată nu am zburat deasupra orașului meu pentru a-l admira, pentru a vedea punctele cheie din oraș.  Sunt convinsă că și voi ați văzut poze cu Timișoara de sus (poze făcute cu drona sau cu un aparat foto profi), dar câți dintre voi v-ați gândit să faceți un zbor deasupra orașului?
Eu una, am acceptat provocarea de a zbura deasupra Timișoarei fără să stau pe gânduri.

Așa că la ora 09,45 eram deja la Aerodromul Cioca.

Cum se ajunge la Aerodromul Cioca?

Aerodromul este situat la ieșire din Timișoara (spre Sânnicolau Mare, mai exact Calea Torontalului km 3) așa că, pentru a ajunge acolo, este nevoie fie să mergeți cu mașina proprie, cu taxi sau Uber, fie cu motorul sau bicicleta. Intrarea la aerodrom nu este foarte bine semnalizată, așa că vă recomand să fiți atenți  să nu ratați intrarea de pe partea stângă (așa cum am făcut eu 😛 ) și să nu cumva să ajungeți la Metro 2, deoarece va trebui să vă întoarceți.

A durat ceva timp de când am ajuns la Aerodrom și până am urcat efectiv în avion. Dar nu m-am plictisit deloc. Am admirat  avioanele și motodeltaplanele ( și pot să vă spun că erau unele atât de faine…), am stat de vorbă cu oamenii de la MaxAir și am aflat multe informații utile, am stat la povești cu Mihai și Andra ( care ne-a făcut câteva poze foarte faine ), cu alte cuvine, m-am relaxat.

Ia uitați ce minunăție!

zbor

Ce-am aflat interesant?

Că pentru a zbura cu un avion Cessna  172N de 4 locuri este obligatoriu ca viteza vântului să nu depășească 15 noduri ( și după spusele Andreei de la MaxAir în acea zi vântul avea o viteză de aproximativ 10-13 noduri și mie mi se părea că abia adia), că dacă ești puțin mai plinuț ( adică ai peste 100 kg) nu poți zbura cu un astfel de avion, că greutatea cumulată a tuturor participanților la zbor ( fără pilot bineînțeles ) nu trebuie să fie mai mare de 200 kg, că, dacă vrei, poți face un zbor până la Cluj, spre exemplu, cu cei de la MaxAir.De ce ai vrea să zbori?

  • pentru că e super fain;
  • pentru că senzația pe care o ai acolo sus este extraordinară;
  • pentru că una este să vezi o poză și altceva este când tu, cu ochii tăi, vezi totul, de acolo de sus;
  • pentru că, dacă este posibil, îți vei vedea casa unde locuiești;
  • pentru că poate fi un cadou excelent pentru cei dragi;
  • pentru că pot zbura și copiii;
  • pentru că, dacă vrei, poți s-o ceri și-n căsătorie :);
  • pentru că 30 euro ( TVA inclus ) este un preț chiar rezonabil;
  • pentru că…;
  • pentru că…

Dacă mă întrebați dacă mi-a fost rău, pot să vă spun că am simțit puțin câteva turbulențe, dar că nu m-am simțit rău deloc.

Chiar din contră, a fost o experiență super faină.

Și da, vă recomand și vouă să vedeți Timișoara de sus cu MaxAir!

Mai jos puteți vedea  câteva poze pe care le-am făcut de la sol. Nu am pus poze de sus deoarece eu cred că e mult mai fain să vedeți voi cum arată Timișoara privită de sus decât să vedeți niște poze.

zbor cu avionul

zbor cu MaxAir

Timisoara

 

 

Related Posts

One thought on “Am zburat deasupra Timișoarei

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.