Scaunul rezistenței

100.000 de sms-uri atât de necesare

Știați că atunci când copiii sunt internați în spital, părinții copiilor bolnavi de cancer dorm pe scaun, noapte de noapte? Nu au o bucătărie unde să poată găti pentru copiii lor, nu au condiții de igienă personală, nu au unde să-și spele hainele.

Pe lângă aceste neajunsuri, părinții care locuiesc pe un scaun țin totul în interior. În fața copilului fiecare părinte zâmbește și este plin de speranță. Pentru a se descărca, singurele momente în care își permit să plângă sunt în lift, în drumul spre magazinul din colț sau în baia comună.

Pentru acești părinți și copii există însă o speranță. Este vorba de centrul MagicHOME, localizat în București în apropierea unităților de tratament. Acesta oferă găzduire gratuită, suport și alte facilități familiilor cu copii diagnosticați cu cancer sau alte afecțiuni grave. În prima jumătate a anului, aici au fost cazați gratuit 300 de copii și membri ai familiilor acestora, însă nevoile reale sunt mult peste capacitatea acestui centru.

MagicHOME este mai mult decât un acoperiș pentru părinții copiilor cu afecțiuni grave.
MagicHOME este o șansă reală la tratament, un refugiu care îi poate ajuta sa o ia de la capăt în fiecare zi, oferindu-le condiții decente pe durata tratamentului: băi dotate cu dușuri, posibilitatea de a-și spăla și usca hainele, mese gratuite, locuri de joacă în interior și în curte, suport psihologic și terapie prin artă.

Și pentru că actualul centru MagicHOME din București nu acoperă nevoia reală de cazare și suport pentru copiii cu afecțiuni grave și familiile acestora, urmează a se finaliza o construcție pentru noul centru MagicHOME, lângă Institutul Oncologic București și Institutul Clinic Fundeni, care va avea o suprafață de 700 de metri pătrați și va putea găzdui între 25 și 30 de persoane în fiecare zi, oferind aproape 10.000 de mese pe an.

După darea în folosință a spațiului vor fi necesare fonduri pentru întreținerea acestuia. Vor trebui plătite utilitățile, va trebui făcută curățenie, vor trebui plătite mesele pentru cei ce le vor trece pragul, orele de suport psihologic.
Toate acestea costă bani. Și pentru aceasta ni se cere ajutorul.

Cum putem ajuta?

Putem dona 2 euro/lună la numărul 8844 cu textul MAGIC sau putem lua un loc pe “Scaunul rezistenței”, amplasat în galeria Galateca din București.

 

 

Pe “Scaunul rezistenței” s-au așezat deja oameni magici, precum Oana Pelea, Marius Manole, Pavel Bartoș.  (Lista cu oamenii magici o găsiți direct pe site )

Urmăriți-i pe cei ce stau pe scaun pe Facebook folosind hastag-ul ‪#‎pentruMagicHOME sau direct pe site-ul https://pentrumagichome.ro/ ‬ și susțineți și voi cauza distribuind video-ul campaniei.

Haideți să dăm cu toții o mână de ajutor.

Programați-vă pentru a sta pe scaun sau donați 2 euro prin SMS la 8844.

MagicHOME

Related Posts

One thought on “100.000 de sms-uri atât de necesare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.