francize.ro

Vreau să fac ceva cu banii mei

Să presupunem că aș avea niște bani, așa, mai mulți, și aș vrea să fac ceva cu ei. Ce aș putea face?

Aș putea merge la bancă pentru a-i depune într-un depozit sau într-un cont de economii, dar nu aș câștiga mare lucru. Dobânzile pe piața bancară sunt extrem de mici și de cele mai multe ori câștigul obținut din dobânzi nu acoperă comisionul de retragere al banilor  precum și comisionul de administrare cont. Deci este posibil să retrag mai puțini bani decât am depus inițial.

Aș putea să-i joc la bursă, și aș putea câștiga ceva, dar nu știu sigur dacă aș putea dormi liniștită noapte de noapte. Bursa poate pica destul de ușor și aș putea rămâne fără niciun ban.
Aș putea să-mi deschid o afacere nou, nouță, un start-up, producând sau vânzând produsul sau serviciul care cred eu că este vandabil pe piața din România, dar cu siguranță  m-aș lovi de neîncredere, de faptul că produsul este unul nou și lumea nu-l cunoaște și până va ajunge să fie cunoscut, poate să treacă foarte mult timp, ceea ce înseamnă costuri.

Aș putea să investesc într-o franciză.

Avantajul cel mai mare al achiziționării unei francize, după părerea mea, este că voi cumpăra o idee de afaceri care a mai fost testată deja și care s-a văzut că funcționează. Apoi trebuie să mă gândesc că voi cumpăra un brand, nu voi cumpăra un produs no name. Este mult mai ușor să vinzi un produs cunoscut, decât să vinzi un produs de care n-a aflat nimeni încă. Și să nu uit că francizorul mă va instrui, mă va învăța ce trebuie să fac pentru a putea crește afacerea, voi avea parte de suport, voi folosi materialele și strategiile de marketing pe care el le-a testat și care au dat rezultate și nu în ultimul rând mă voi putea întâlni cu alți francizați existenți( investitori ai sistemului ) și voi putea afla ce și cum au făcut ei pentru a avea succes.

franciza

Cu siguranță aș alege o franciză din domeniul educației, deoarece eu sunt cadru didactic și consider că educația este cea care poate ridica sau coborî o nație.

M-am uitat pe catalogul francizelor din România și cred că aș opta pentru franciza Logiscool. ( înainte de a alege Logiscool am analizat și alte francize, dar am descoperit că ideea de a-i învăța pe copii tainele calculatorului mi se pare a fi cea potrivită cunoștințelor și principiilor mele)

Cred cu tărie că fiecare copil ar trebui să aibă posibilitatea de a  învăța bazele programării pe calculator. Nu toți trebuie să ajungă programatori, dar bazele sunt utile oricărui tânăr.
Investiția nu mi se pare foarte mare și da, dacă aș avea banii, cu siguranță aș cumpăra această franciză.

“Educația este întotdeauna un orizont, nu o destinație.” Nicolae Iorga

Articolul participă la proba 17 a SuperBlog 2017.

Related Posts

One thought on “Vreau să fac ceva cu banii mei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.