Labirintul: Tratament letal

Maze Runner: The Death Cure – Review

Marți seara, la invitația Cinema City, am fost să vedem filmul Labirintul: Tratament Letal / Maze Runner: The Death Cure în format IMAX.

Îmi place să văd filmele în format IMAX deoarece calitatea imaginii este mult superioară unui format clasic, iar sunetul te face să trăiești întreaga poveste la cele mai înalte cote.

Să vă povestesc pe scurt despre film:

Secvența de deschidere a filmului The Death Cure, cel de-al treilea și ultimul din seria Maze Runner este reprezentată de deturnarea unui tren, principalul motiv fiind salvarea lui Minho din ghearele WCKD, o organizație care face diverse experimente pe tineri. Organizația avea în vedere descoperirea unui antidot, în vederea stopării unui virus care a șters majoritatea omenirii.
Aceștia reușesc să salveze o mulțime de tineri imuni la virus pe care urmau să se facă experimente, însă Minho nu se află printre ei, așa ca Thomas (personajul principal) împreună cu câțiva prieteni merg să îl salveze din “The Last City” – ultimul oraș rămas pe pamânt unde iși are sediul organizația și unde populația neatinsă de virus trăiește în siguranță și izolată.

Restul filmului este despre încercarea de a pătrunde în incinta organizației pentru salvarea lui Minho.

Din nefericire, punctul culminant al filmului a fost oarecum momentul de început, pentru că pe parcurs acțiunea este destul de previzibilă, iar pe alocuri pare că se desfășoară in slow motion, the bad guys dându-le răgaz personajelor principale să scape din diverse situații.

Labirintul: Tratament Letal

Pe scurt:

  • Efectele sunt destul de bune
  • Ideea filmului putea fi exploatată mai mult
  • Un minus pentru scenele în care personajelor le este acordat timpul necesar să scape din diverse situații
  • Faptul că la începutul filmului nu se reamintește unde a rămas povestea, ceea ce creează confuzie. Astfel, dacă nu știi ideea primului film, vei fi pierdut pentru o perioadă de timp
  • Goana interminabilă – eroii filmului sunt capturați, inchiși, eliberați, urmăriți, reînchiși etc.

Nu am citit trilogia scrisă de James Dashner, dar cu siguranță este ceva mai bună decât filmele.Părerea mea este că Maze Runner: The Death Cure / Labirintul: Tratament Letal  un film ok de urmărit într-o zi de duminică, nu este deloc spectaculos și este puțin cam previzibil.

Aceasta este părerea mea.

Dar poate voi veți avea un punct de vedere diferit.

Așa că, dacă sunteți din Timișoara, filmul rulează începand de ieri la Shopping City (în Cinema City). E filmul principal pe IMAX, cel puțin săptămâna aceasta.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.