In multe parti ale lumii libertatea este ceva de la sine inteles.

Avem libertatea de a ne alege scoala, de a ne spune cuvantul, de a manca, de a alege ce sa mancam, de a calatori (… ok, vom redobandi curand si acest drept), avem libertatea de a ne alege religia, cu cine sa fim, pe cine sa iubim.

Dar din pacate exista multe locuri in lume unde aceasta liberate NU este disponibila pentru marea majoritate a populatiei, iar oamenii sunt fortati sa traiasca dupa cum le dicteaza persoanele care le conduc. Acestea ( dictatorii, spre exemplu) aleg ce sa munceasca, unde sa munceasca, cat sa castige, unde sa studieze ( daca acest subiect intra in discutie.. ), cu cine sa se casatoreasca, cati copiii sa faca, iar lista poate continua. Iar aceste persoane sunt controlate prin frica. Sunt fortate sa traiasca viata impusa de catre  altii de frica sa nu mearga la inchisoare poate, sa nu fie maltratati, sa nu sufere abuzuri grave.

Ingradirea libertatii poate lua si alte forme si sunt convinsa ca cel putin acum va ganditi la o astfel de forma.

Suntem niste norocosi cei ce putem vorbi, cei ce putem sa ne exprimam propriul punct de vedere. Simplul fapt ca putem avea un cont pe Facebook,spre exemplu, si ca putem posta acolo propriile ganduri ne face liberi.
Daca nu stiti ce inseamna sa va fie frica sa va exprimati punctul de vedere, sa va spuneti opinia, credeti-ma, sunteti niste norocosi!

Norocosi ca traiti intr-un loc in care este important acest drept. Da dreptul de a fi liber, este un drept fundamental al oamenilor, doar ca nu toti il au si cred ca putem fi recunoscatori, noi cei care-l avem.

Stiu, multora ni s-ar parea o nebunie curata sa traim fara libertate.

Pentru unii insa acest drep nu este ceva garatat, ceva normal, si de aceea noi trebuie sa cautam solutii, modalitati de a face schimbari. Schimbari care sa duca la obtinerea libertatii si acelor persoane.

Sunt convinsa ca fiecare dintre voi ar avea cel putin o idee despre cum sa faceti acest lucru, doar ca probabil nu credeti ca puteti. Vreau sa va cer sa aveti incredere in voi, sa luptati pentru ceea ce aveti si sa-i ajutati si pe altii sa obtina dreptul de a fi liberi. Stiu, este greu. Dar va merita! va merita fiecare efort, fiecare idee impartasita, fiecare fapta buna facuta de catre voi.

Sa ajutati sa schimbi viata unei persoane este unul dintre cele mai frumoase si extraordinare lucruri pe care puteti sa-l faceti.

Si pentru ca toate lucrurile bune trebuie sarbatorite si pentru ca astazi este 9 noiembrie, Ziua Mondiala a Libertatii, haideti s-o sarbatorim impreuna.

Cum  puteti face acest lucru?

Postandu-va gandurile pe retelele sociale si folosind #WorldFreedomDay, afland mai multe informatii despre Razvoiul Rece si caderea Zidului Berlinulu, imaginandu-va cum a fost pentru milioane de oameni dupa ce zidul a cazut si s-a putut circula dintr-o parte in alta a Germaniei fara amenintarea cu moartea sau cu inchisoarea.

V-am pupat

:-*

E.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.