#buzztrussa

Soluție în tratamentul căilor respiratorii

Zilele trecute am avut ocazia de a putea testa nebulizatorul cu compresor de la Trussa. Am primit nebulizatorul prin curier, împreună cu un ser fiziologic, cu servețele umede Trussa, broșuri cu informații despre produs,  și vouchere cu 20% discount valabile în farmaciile Sensiblu. Unele dintre ele și-au găsit deja stăpâni, altele așteaptă să fie revendicate 🙂 .

Nebulizatorul cu compresor de la Trussa, primit în cadrul campaniei de testare BuzzStore, a venit la fix în această perioadă rece, în care fetița mea se întoarce în colectivitate și imunitatea ei va fi pusă la încercare. În această perioadă un nebulizator, precum cel de la Trussa, este o soluție salvatoare.
În cei 6 ani de când a venit pe lume fetița mea am învățat că terapia cu aerosoli artificiali este utilă în tratarea infecțiilor căilor respiratorii superioare. Am folosit aparatul de aerosoli pentru a transforma medicația lichidă în vapori care ajung direct la locul inflamației, respectiv în căile respiratorii, prin inhalarea acestora cu ajutorul unei măști sau a unei piese de gură. În acest fel, beneficiul adus a fost maxim, metoda fiind mult mai eficientă decât tratamentul medicamentos clasic.

Cea mai mare problemă am avut-o atunci când porneam aparatul pentru aerosoli, deoarece făcea un zgomot destul de puternic și fetița mea se speria. În plus nu-i plăcea nici masca ce trebuia sa i-o pun pe față atunci când făceam tratamentul indicat de către medic. Dar am găsit câteva soluții salvatoare și am trecut peste zgomot, iar acum tratamentul cu aerosoli este o adevărată distracție.

Ce vă recomand să faceți dacă aveți un copil mic și vă este recomandat de către medic să îi faceți aerosoli?

 • să administrați aerosolii în aceeași zi, la aceeași oră, ca o rutină
 • să vă jucați cu copilul vostru în timp ce administrați tratamentul cu aerosoli
 • să vă uitați la desene animate sau să citiți o carte, pentru a-i distrage atenția de la aparatul de aerosoli
 • să-i explicați ce faceți pentru a-i oferi o stare de liniște, pentru a-l calma ( chiar dacă el nu va înțelege cuvântul nebulizator, faptul că-i veți explica îi va da o stare de liniște )
 • să-l încurajați să respire rar și adânc în timpul tratamentului

În plus vă recomand să acordați atenție mare la igienă. Tratamentul cu aerosoli poate face mai mult rău decât bine dacă aparatul nu este igienizat corect (poate surveni o infecție bacteriană) sau dacă nu este folosit așa cum recomandă producătorul ( vă recomand să citiți instrucțiunile de folosire ale produsului achiziționat ).
Este important ca înainte de începerea tratamentului

 • să vă spălați bine pe mâini,
 • să folosiți instrumente de dozare sterile (puteți folosi o seringă de unică folosință),
 • cupa în care se introduc medicamentele și masca trebuie spălate cu apă caldă și detergent după fiecare utilizare, apoi lăsate la uscat,
 • să nu puneți niciodată înapoi în cutia de depozitare componente umede,
 • cel puțin o dată pe săptămână, echipamentul trebuie dezinfectat cu o soluție de apă cu oțet, apoi clătit doar cu apă,
 • dacă filtrul de aer și-a schimbat culoarea, acesta trebuie neapărat înlocuit.

După cum bine ați observat acest nebulizator de la Trussa poate fi achiziționat din farmaciile Sensiblu. Am sunat la farmacia Sensiblu și m-am interesat de prețul pe care-l are acest nebulizator și vă pot spune că folosind și voucherul de 20% reducere puteți să-l cumpărați mai ieftin decât produsele altor companii concurente. Dacă nu mă înșel fără reducere acesta costa aproximativ 330 lei.

Am testat nebulizatorul Trussa și il recomand. Este silențios și foarte util în tratamentul complet al căilor…

Posted by Emilia Alexandra Sebastian on 19 Octombrie 2017

Iată care este părerea mea despre nebulizatorul cu compresor de la Trussa după ce l-am testat:

 • este destul de silențios ( acum nu vă imaginați că nu se aude deloc )
 • are 2 măști pentru a putea fi folosit atât de adulți cât și de copii și inhalator oral
 • are compartiment foarte util ce poate fi folosit ca să puneți accesoriile utile unei sesiuni de aerosoli
 • recipientul în care se pune soluția pentru aerosoli este astfel construit încât nu permite curgerea lichidelor
 • este ușor de manevrat
 • este ușor de curățat
 • are un compartiment în spatele aparatului în care poate fi ascuns cablul de alimentare ( foarte util atunci când vreți să-l ambalați )
 • tubul de silicon este puțin cam moale și ,dacă nu sunteți atenți când îl folosiți, acesta se poate strangula, iar aerul nu mai poate ajunge în recipientul cu soluția pentru aerosoli.

Recomand să aveți în casă un nebulizator.Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.