Nici nu știu ce mă emoționează mai mult, faptul că în curând o să vină sărbătorile de iarnă și vom fi cu toții împreună, sau că pentru câteva clipe voi fi, ca și anul trecut, ajutorul Moșului.
Eeee, dar nu vă gândiți doar la cadouri, gândiți-vă și la bucuria pe care un copil o trăiește atunci când găsește în cutia poștală o scrisoare de la Polul Nord. ( Nu știați? Nu doar noi trimitem scrisori Moșului, ci și Moș Crăciun ne poate răspunde.)
Puneți-vă în pielea unui copil care descoperă o scrisoare care îi este adresată lui! Și nu e o scrisoare ca oricare alta, e o scrisoare de la Polul Nord, colorată, timbrată și cu ștampila lui Moș Crăciun! O scrisoare în care se atestă faptul că a fost foarte cuminte și că în seara de Crăciun cu siguranță va veni Santa pe la el.
Dar cum mi-a venit ideea de a fi ajutorul Moșului?
Anul trecut, când nepoțica mea avea 7 ani și pe la școală au început să circule zvonuri despre identitatea lui Moș Crăciun, m-am hotărât fac o scrisoare, cât mai reală, care să vină din Laponia de la Moșul și să-i fie adresată. Toate acestea doar pentru a mai lungi puțin farmecul existenței Moșului.
Deja începuseră să curgă întrebările despre Moșul de genul: “De ce are cizmele ca și Petre?”, “De ce are ochelari fără lentile?”, “De ce anul trecut a fost înalt și gras, iar acu două ierni a fost mic și slab?”ș.a.m.d , iar noi, adulții, începeam să dăm din colț în colț și evitam răspunsul la acele întrebări.
Alexandra începuse să nu mai creadă că Moș Crăciun există. Și spunea cu voce tare acest lucru. Iar ceilalți copii, mai mici, erau foarte supărați și frustrați.
Așadar trebuia să fac ceva!
Dacă am fi ales de la început să-i spunem că noi suntem cei care punem cadourile sub brad și că nu există Moș Crăciun, era una. Dar pentru noi să vină Moșul reprezenta ceva magic și doream ca și copiii noștri să trăiască această magie.
Ideea cu scrisoarea nu îmi aparține, dar eu am fost cea care a pus-o în practică anul acesta. Și pentru a fi cât mai credibilă, scrisoarea trebuia să fie scrisă de mână, să fie semnată chiar de către Moș Crăciun, să fie pusă într-un plic care să fie timbrat și să aibă ștampila oficiului poștal din Laponia.
Iar pentru asta aveam nevoie de două ștampile: una cu semnătura lui Moș Crăciun și una cu ștampila oficiului Poștal din Laponia.
Credeați că ștampilele sunt folosite doar de cei care au firme?
Credeați că veți ștampila doar acte de firmă, ordine de plată, acte juridice?
NU! Acest lucru este demult depășit.
Putem să facem ștampilă cu numele nostru, cu data, cu admis sau respins, putem să ștampilăm anumite produse pe care le facem noi, putem să facem ștampile cu anumite forme geometrice, sau cu anumite desene. Depinde doar de ce dorim și pentru ce avem nevoie de ștampilă.
Ștampila este utilă atunci când, spre exemplu, avem de scris același lucru de foarte multe ori.
Dar revenind la stampila cu semnătura Moșului, oare cum semnează el scrisorile? Am căutat pe internet și în cele din urmă am găsit că el își scrie numele întreg, atunci când se semnează. Deci aveam nevoie de o ștampila dreptunghiulară cu Moș Crăciun.
Ștampila aferentă intrării scrisorii în oficiul poștal din Laponia am decis să fie rotundă și să aibă câteva elemente: să fie scris Polul Nord, Laponia, luna decembrie ( fără a specifica anul, deoarece doresc să pot folosi ștampila și în anii ce urmează) și codul poștal.
Toate fiind specificate m-am dus la Colop și am dus schițele mele pentru cele două ștampile și a doua zi le-am ridicat. În ziua în care am ridicat ștampilele m-am apucat și am scris scrisoarea, am confecționat plicul, am căutat un timbru cu Moș Crăciun și am ștampilat scrisoarea.
Nici nu vă puteți imagina ce fericire, încântare am văzut pe chipul Alexandrei. Toate gândurile legate de neexistența lui Moș s-au evaporat. A deschis plicul și a citit scrisoarea. Și s-a luminat la față. A început să arate tuturor scrisoarea pe care a primit-o, a dus-o în parc și a arătat-o prietenilor. Doar ea avea așa ceva!
A fost cea mai apreciată scrisoare pe care a primit-o vreodată.
Iar eu am fost cel mai fericit mesager al Moșului.
Și sunt fericită că ștampila pe care am făcut-o la Colop va face și mai mulți copii fericiți în fiecare an în perioada sărbătorilor de iarnă!
Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2017 – Proba nr. 8