acid hialuronic injectat

Creme cu acid hialuronic sau acid hialuronic injectat

Acidul hialuronic sau ingredientul minune care te menține tânără are rolul de a îți hidrata pielea. O dată cu trecerea timpului nivelul de acid hialuronic care se găsește în mod normal în piele, scade și atunci elasticitatea pielii se pierde și ridurile se adâncesc.

Datorită proprietăților sale, acesta devine din ce în ce mai popular în rândul femeilor. Sub formă de creme,seruri, tramente anti-aging și injectat reprezintă o soluție ideală pentru femeile care îți doresc să rămână tinere.

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o polizaharidă, adică este compus în cea mai mare parte din zaharuri. Pe acesta îl găsim în mod normal în piele și în țesutul conjunctiv al organismului, iar un gram de acid hialuronic are capacitatea de a susține în jur de 6 litri de apă.

Ce face acidul hialuronic?

Acesta asigură hidratarea țesuturilor și previne formarea de riduri sau striații.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, acidul haluronic începe să își piardă din proprietăți și din concentrație ceea ce duce la estomparea efectelor sale sau poate chiar și să dispară.

Datorită proprietății sale de a hidrata, acesta este unul dintre cele mai folosite ingrediente pentru creme hidratante și seruri. Se mai folosește în fillere injectabile și de asemeana poate fi folosit și sub formă de injecții cu acid hialuronic pentru că oferă volum și umple ridurile. 

crema cu acid hialuronic
acid hialuronic injectat

Care sunt beneficiile oferite de acidul hialuronic?

Beneficiile pe care acidul hialuronic le are în cosmetică sunt:

  • Hidratarea pielii și menținerea elasticității acesteia– acest lucru se poate realiza prin utilizarea în mod regulat a unor creme cu acid hialuronic sau a unor fiole.
  • Previne uscarea pielii-folosit sub formă de cremă, având un efect hidratant.
  • Diminuează efectele provocate de îmbătrânire- acidul hialuronic poate reduce sau poate preveni apariția ridurilor și efectele îmbătrânirii, folosit sub formă de creme hidratante sau seruri
  • Remodelează fața-în această situație este folosit acidul hialuronic injectat.
  • Protejează împotriva radicalilor liberi-acidul hialuroni acționează ca un antioxidant.
  • Augumentarea buzelorinjectat oferă volum buzelor și le remodelează.
  •  

Cine nu poate folosi acidul hialuronic?

Acidul hialuronic nu poate fi folosit în următoarele situații:

  • În situația în care persoana este alergică la acidul hialuronic
  • În cazul în care persoana suferă de boli autoimune
  • Femei care alăptează sau care sunt însărcinate

Atunci când este injectat, poate avea efecte adverse precum: iritații ale pielii, roșeață, vânătăi, umflături, dureri de cap, amețeală, stări de greață sau febră.  Aceste efecte adeverse sunt destul de rare, însă pot apărea, cele mai des întâlnite fiind roșeața și umflăturile.

Acid hialuronic injectat

Atunci când alegi să îți injectezi acid hialuronic trebuie să știi că acesta are efecte temporare și este necesar să revii la o anumită perioadă în cabinetul medicului estetician pentru o nouă intervenție.

În funcție de zona în care îți dorești injectarea, procedura poate dura între 20 și 60 de minute, iar pentru prevenirea posibilelor dureri de la înțepătură se aplică  o cremă anestezică.

Vezi aici si daca  merită să alegi hyaluron pen.

Creme cu acid hialuronic

Aceste creme sunt potrivite pentru orice tip de ten deoarece sunt capabile să hidrateze optim orice tip de piele. Dacă acestea conțin o cantitate mare de acid hialuronic vor avea o textură extrem de ușoară și vor fi absorbite imediat în piele, deci nu va trebui să îți faci griji în situația în care te confrunți cu excesul de sebum. Acestea pot fi folosite de 2 ori pe zi, dimineața și seara. 

Este indicat ca acidul hialuronic să fie folosit pe pielea umedă deoarece va intra mai bine în piele. Acidul hialuronic nu conține apă, iar cu cât intră în contact cu mai multă umiditate, cu atât va avea efectul mult dorit.

Dacă îți dorești să folosești un ser cu acid hialuronic, reține că acesta trebuie acoperit cu un strat de cremă hidratantă.

Concluzie

Atât injectat cât și sub formă de creme, acidul hialuronic aduce multe beneficii pielii noastre. O rutină a pielii bazată pe produse cu acid hialuronic îți vor asigura hidratarea pielii, îți vor proteja pielea de factorii de mediu și îi vor oferi un aspect mai tânăr. De asemenea acidul hialuronic injectat are aceleași efecte pozitive asupra pielii și poate fi folosit pentru a oferi volum și pentru a umple ridurile și striațiile.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.