mobilier dormitor

Sfaturi pentru alegerea mobilierului pe care toată lumea ar trebui să le citească

Casa este o refleție a personalității tale.Este  locul în care te relaxezi, te odihnești, este un loc care ar trebui să te inspire și să te facă să te simți bine. De aceea, mobilierul este atât de important, el este un element care dă viață casei tale.

Alegerea mobilierului poate fi dificilă uneori și ai putea apela la un specialist, la un designer interior care să te ajute. 

Trebuie să iei în considerare faptul că mobila este o achiziție pe termen lung, de aceea este indicat ca pe pe lângă un aspect vizual plăcut, aceasta să fie și de bună calitate.

De ce trebuie să ținem cont atunci când alegem mobila pentru casă?

 • Alege un stil pe care să îl abordezi

Este foarte important să te documentezi despre fiecare stil în parte pentru a putea alege ceea ce este potrivit personalității tale.

 Tipuri de personalități și stilul care li se potrivește mai bine:

 1. Dacă ai o personalitate boemă, ești o fire artistică și creativă și cauți inspirație în tot ceea ce te înconjoară ai putea să te orientezi spre stilul boho-chic. Stilul boho-chic îți oferă libertatea să combini elemente din stiluri și culturi difertite și elemente naturale( lemn, iută, rafie, fier forjat etc.)
 2. Dacă ești o persoană introvertită(o fire retrasă, rezervată, timidă) poți alege stilul minimalist. Evită să îți aglomerezi casa cu prea multe accesorii și decorațiuni, alege mobilă multifuncțională, cu un design simplu, în nuanțe de alb-negru.
 3. Dacă ești o persoană analitică poți alege stilul clasic, unde toate obiectele sunt la locul lor, iar simetria predomină.
 4. Pentru o persoană extrovertită culorile, lumina și relaxarea reprezintă un decor ideal. Poți alege să adopți un stil rustic cu influențe scandinave, vintage sau shabby chic.
 • Alege dimensiunea potrivită

Dimensiunea mobilierului determină modul în care o să arate camerele casei tale(mai spațioase sau mai pline). Ține cont de următorii factori:

 • Spațiul de care dispui

Asigură-te că mobila va intra pe ușă, deci înainte de a cumpăra măsoară tot.

Dimensiunile mobilierului au un rol important în crearea aspectului camerei tale. Dacă îți dorești o cameră spațioasă și aerisită alege piese de mobilier de dimensiuni mai mici și poți utiliza și oglinzi sau uși de sticlă care vor crea iluzia unui spațiu mai mare.

Dacă dispui de o încăpere mai spațioasă poți alege mobilier de dimensiuni mai mari, cum ar fi o canapea mare care va ajuta la umplerea spațiului  și va crea senzația de spațiu primitor și confortabil.

Lasă spațiu între piesele de mobilier pentru ca locul să nu pară aglomerat și înghesuit.

 • Forma spațiului

Fiecare piesă de mobilier trebuie amplasată corespunzător în cameră pentru a da un aspect coerent. Nu amplasa o canapea sau orice altă piesă de mobilier în așa fel încât să depășească un perete deoarece va da senzația unui spațiu înghesuit.

Dacă pereți casei tale sunt rotunzi, atunci este indicat să alegi mobilier cu un stil similar.

Încearcă să mobilezi încăperea astfel încât ferestrele, șemineul sau orice alt decor unic să nu fie acoperite.

 • Funcționalitate

Asigura-te că nu încarci camera cu obiecte inutile, alege doar acele piese de care ai nevoie și cu care te simți compatibil. Alege mobilierul în funcție de spațiul de care dispui. Dacă ai un lving mic achiziționează mobilier multifunctional, cu multe spații de depozitare. Este recomandat să folosești piese de mobilier pe toată înălțimea camerei. Dacă ai un living mare, achiziționează o canapea mare și confortabilă care va fi perfectă pentru musafiri.

 • Material

Alegerea materialului din care este confecționată mobila este foarte important deoarece îți dorești piese de mobilier care să reziste în timp. Materialul ideal din care acestea sunt confecționate este lemnul masiv deoarece este mai rezistent în timp.

 • Sa fie ușor de întreținut

Pe lângă materialul din care este confecționată mobila trebuie să ai în vedere și țesătura de pe aceasta. Asigura-te că este una ușor de întreținut, care să nu necesită o îngrijire specială.

 • Să fie compatibilă cu restul decorului din casă

Alege piese de mobilier care să se potriveasca cu restul decorului. Creează un stil pentru fiecare cameră și încearcă să achiziționezi mobilier din acea categorie. Nu le amestesca deoarece este posibil ca totul să arate dezordonat. 

 • Stabilește un buget

E foarte important să îți stabilești un buget pentru a nu cheltui mai mult decât e cazul.  Ține cont că pe lângă costurile pe care le are mobilierul mai pot apărea și costuri suplimentare precum montarea acestuia, transportul și materialele în plus folosite la montare.

Alegerea mobilierului poate fi dificilă, mai ales că există atât de multe opțiuni la care poți apela. Alege întotdeauna mobilă de înaltă calitate pentru a te putea bucura de aceasta pe termen lung.

Un loc unde am gasit eu mobilier de calitate, unde am primit sfaturi pentru amenajarea acestuia, a fost Evo-Concept.

Va recomand si voua sa le cereti oferte si sfaturi.

Va asigur ca nu va veti pierde timpul.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.