De ce Brașov și nu Timișoara?

Zilele trecute povesteam cu niște prieteni despre magazinele Ikea.

Eu eram necăjită că nici în 2018 nu vor deschide un magazin in Timișoara și nu înțelegeam care este motivul pentru care au ales Brașovul în locul Timișoarei sau, de ce nu, al Clujului.




După lungi discuții am concluzionat că ne-om crede noi buricul târgului, ne-om mândrim noi că Banatu-i fruncea, dar Brașov are o mai mare putere de cumpărare decât Timișoara sau Clujul. În plus, Brașovul vine și cu zona mitropolitană (Săcele, Codlea, Râșnov, Sf. Gheorghe, Sinaia, Făgăraș ș.a.d.m. ), pe când Timișoara este un oraș relativ izolat.

putere de cumparare

 

Noi, cei ce locuim în Timișoara și probabil și cei din MH, CS, HD, GJ care decid să se mute în Timișoara, credem că Timișoara este un mega-oraș. Și da, așa este! Doar că nivelul comerțului este încă foarte scăzut atunci când vine vorba de produse de la Ikea vândute în această zonă. Poate de vină este Hadina care aduce produse de la Ikea București pe comandă (acum este mai corect verbul aducea, deoarece Hadina nu mai merge la București, merge doar în Ungaria) , sau noi toți ceilalți care mergem la București pentru a ne cumpăra diferite-felurite de la Ikea și nu avem carduri Ikea făcute pentru a demonstra din ce zonă suntem, sau poate de vină sunt cei care merg în Ungaria sau Serbia să achiziționeze produse Ikea.

Indiferent a cui am crede că este vina, clar este faptul că anii următori vom comanda online produse Ikea, de la București, sau vom merge pe la vecinii noștri dragi, ca să le mai facem ceva vânzări.




Și cum Ikea nu este societate de binefacere, iar studiile au arătat că în zona de vest se cumpără mai puțin decât la București și decât în Brașov, se preferă să se mai deschidă încă un magazin în București și unul în Brașov, decât să se facă unul la Timișoara sau la Cluj.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.