Tropicarium Budapest

Dacă aveți drum prin Budapesta,  sau traversați această capitală și ajungeți pe  autostrada M 0, vă recomand să vizitați Tropicarium Oceanarium. Este o atracție super faină mai ales dacă afară vremea este urâtă sau dacă vreți să oferiți copiilor o experiență educativă.

Noi am vrut să obosim copiii înainte de un drum foarte lung și acesta a fost motivul pentru care am căutat ceva suficient de aproape de autostradă, ca să nu petrecem prea mult timp pe străzile Budapestei,  să fie într-un spațiu închis, deoarece afară era foarte frig, și, în plus, să fie un loc unde să poată să se “zbenguie” sau unde să descopere ceva nou.

Iar Tropicarium era ce căutam.Tropicarium este situat în complexul comercial Campona, iar coordonatele le puteți găsi și pe Google maps. Fiind situat într-un complex comercial aveți posibilitatea de a servi masa, dacă vă lovește foamea. Nu este o varietate foarte mare, mai multe mâncăruri de tip fast food, dar sunt convinsă că nu veți muri de foame.

După părerea mea Tropicarium este o mică grădină zoologică, cu acvarii cu apă sărată și apă dulce. Acolo puteți vedea o foarte mare diversitate de pești, dar și crocodili, aligatori, maimuțe și bineînțeles, atracția copiilor, purcelușii de guineea.

Iată câteva tips-uri:

 • puteți petrece aproximativ 1,5-2 ore de aventură
 • veți trăi o experiență inedită, mai ales atunci când veți trece prin acvariul-tunel ( Sebi a fost puțin speriat de această experiență, dar până la urmă a trecut și singur)
 • veți face o scurtă plimbare printr-o mini grădină tropicală
 • dacă alegeți să vizitați acest loc într-o zi de joi, puteți asista la hrănirea rechinilor ( noi am fost într-o vineri, deci nu am avut parte de o astfel de experiență)
 • veți vedea unul dintre cele mai mari acvarii cu apă sărată din Europa Centrala + încă alte 50 de acvarii, toate pline cu pești
 • spațiul este încălzit, deci fie vă lăsați hainele în mașină, fie la garderobă, contra sumei de 100 forinți/buc
 • veți putea fotografia peștii/animalele, dar fără a utiliza blițul
 • bineînțeles că la plecare puteți pleca cu un ursulet de plus foarte fain

Tropicarium este deschis în fiecare zi a anului, între orele 10 și 18, cu câteva excepții.

În plus este important de înțeles că în timpul săptămânii vor fi mai puține persoane care vor vizita acest aquarium decât în weekend.
Dacă nu aveți posibilitatea de a merge cu mașina, alegeți mijloacele de transport în comun și coborâți la Lepcsos utca.

Referitor la prețul unui bilet pot să vă spun că noi, adulții, am plătit  2700 HUF/ persoană, Sebi a intrat gratuit (copiii cu vârsta sub 4 ani nu plătesc bilet de intrare), iar pentru Ale am plătit 2000 HUF ( prețul de 2000 de HUF este pentru toți copiii cu vârsta între 4 și 18 ani). Bineînțeles că se fac și reduceri de grup, iar aceste informații le puteți găsi direct pe site-ul lor.

Vă las și câteva poze pe care le-am făcut la ultima vizită (pozele au fost făcute cu un telefon de acest telefon. , fără a utiliza blițul și fără a fi editată calitatea acestora)

Tropicarium

pesti Tropicarium

Tropicarium Oceanarium

padure tropicala

crocodil Tropicarium

acvariu tunel

 

rechin Aquarium Budapesta

tunel aquarium

animale Tropicarium

gandaci

soparla Tropicarium

purcelusi de guineea

 

Related Posts

4 thoughts on “De văzut în Budapesta – Tropicarium

  1. asa-i!
   Este unul dinre orasele in care ma intorc mereu si mereu descopar lucruri noi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.