implant mamar

Implant mamar – ce trebuie sa stiti despre operatia de marire sani?

Procedurile medicale estetice au devenit tot mai populare in ultimii ani, iar una dintre cele mai cerute proceduri estetice chirurgicale este marirea sanilor cu implant mamar.

Tot mai multe femei apeleaza la augmentare mamara, atat pentru ca isi doresc niste sani mai mari, poate pentru a fi mai apreciate de ceilalti, sau pentru a arata mai bine, cat si pentru a scapa de anumite complexe. Femeile care nu au sani deloc, sau au sanii foarte mici pot scapa de aceste complexe printr-o astfel de interventie, dar cele care au sani frumosi, ar trebui sa se gandeasca bine inainte de a face o astfel de operatie de marire de sani.

Am avut ocazia sa vorbesc cu mai multi chirurgi esteticieni din Timisoara si sa constat ca sunt extrem de multi medici care le recomanda pacientelor cu sani frumosi sa se gandeasca de 2 ori inainte sa faca o astfel de operatie, iar acest lucru mi s-a parut foarte corect.

Chiar daca nu este considerata a fi o operatie esentiala, asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne informam bine referitor la ceea ce presupune o operatie de augmentare mamara.

implant mamar

Tipuri de implant mamar

Marirea sanilor cu ajutorul implantului mamar este una din cele mai populare astfel de proceduri. Este o interventie chirurgicala, care presupune anumite riscuri si, bineinteles, anumite cicatrici, dar rezultatul final poate duce la un aspect fizic imbunatatit si la cresterea stimei de sine. Daca sanii dumneavoastra nu au volum deloc se poate recurge la o astfel de interventie chirurgicala estetica folosind protezele mamare. Dupa tipurile de umplere, implanturile mamare pot fi de doua feluri: – implanturi mamare de silicon – implanturi mamare cu ser fiziologic.   Implanturile mamare cu silicon sunt cele mai populare, insa decizia referitoare la tipul de implant folosit trebuie sa se ia impreuna cu medicul. Desi dimensiunea si forma implanturilor nu pare fi o alegere care trebuie sa tina cont de sfatul medicului, ar trebui totusi sa luati in considerare recomandarile acestuia. Medicul va face recomandarile in functie de inaltime, precum si de constitutia corpului, de simetria sanilor si de volumul sanilor in momentul controlului.

Cine ar trebui sa apeleze la o procedura de augmentare mamara

Persoanele care se afla intr-una din urmatoarele situatii se pot gandi serios la o interventie de marire de sani:

 – simt ca au sanii prea mici sau asimetrici, 

– considera ca sanii s-au lasat in urma nasterii, a alaptarii sau a scaderii in greutate 

– au trecut printr-o mastectomie. 

 

Persoanele care doresc sa apeleze la o procedura de marire sani trebuie sa fie majore, sa nu fie insarcinate, sa nu alapteze, sa nu aibe nicio infectie in corp si sa nu fi facut radioterapie.

O cerinta foarte importanta este aceea de a avea asteptari realiste. Va doriti sani mari ca ai Loredanei Groza? Poate ca nu vi se potrivesc, poate nu vor arata la fel…

Medicul chirurg, inaintea realizarii interventiei va face simulari folosind anumite simulari pentru a va arata, aproximativ, cum vor arata sanii dumneavoastra, dar niciunul nu va va garanta ca sanii dumneavaostra vor fi perfecti! Toti isi doresc sa obtina sani cat mai frumosi, dar fiecare interventie este unica si fiecare corp este unic.

marire sani cu implant mamar

Procedura medicala necesara pentru un implant mamar

Operatia dureaza in jur de una-doua ore in functie de cat de complexa este situatia, totul desfasurandu-se sub anestezie generala. 

Implanturile, indiferent de dimensiune, se plaseaza sub muschiul pectoral. 

 

Imediat dupa efectuarea operatiei, cat si aproximativ 3-6 luni de zile dupa interventie, veti purta o bustiera speciala, pe care o veti primi gratuit de la clinica. Desi este o procedura cu anestezie generala, la o ora dupa finalizarea acesteia, oricine a apelat la o astfel de procedura, ar trebui sa poata face o plimbare.

 

Prima zi va fi petrecuta in spital, pentru a putea fi monitorizata corespunzator de catre cadrele medicale. 

 

Dintre riscurile operatiei de marire de sani acestea amintim:

– durerea, care va scadea in intensitate dupa aproximativ o saptamana,

– senzatia de presiune pe piept,

– umflaturile

– vanataile.

In majoritatea situatiilor, persoanele czare au apelat la o astfel de interventie estetica s-au recuperat aproape complet dupa doua luni, reluandu-si activitatile conform recomandarilor medicului.

Recuperarea dupa o procedura de augmentare a sanilor

Desi nu este o procedura foarte complexa si nu necesita un timp indelungat de recuperare, este necesar ca dupa marirea sanilor sa se tina cont de un set de instructiuni generale

– dormitul pe burta este interzis timp de cel puin 1 luna,

– activitatile intense (ex. alergare) sunt si ele interzise,

– dusul cu apa fierbinte este de asemenea interzis,

– contactul sexual este de asemenea interzis pentru cel putin 3 saptamani.

Bineinteles ca pacienta va trebui sa tina cont de indicatiile medicului, care pot sa difere in functie de complexitatea cazului. 

Se mai poate alapta dupa o marire de sani cu implant?

Daca va intrebati daca implantul mamar va afecta posibilitatea sa va alaptati viitorii copii, este important sa stiti ca majoritatea femeilor care au apelat la o operatie de marire sani au putut alapta (dupa ce perioada de convalescenta a trecut, evident).

In mod normal glanda mamara nu va fi afectata, nici sectionata, si daca va ganditi ca in urmatorii ani vreti sa aveti un copil, acest lucru nu va afecta deloc faptul ca aveti implanturi mamare.

Tineti cont insa ca, in timp, sanii se lasa, isi modifica forma, iar dupa o alaptare este posibil ca forma sanilor dumneavoastra sa nu mai fie la fel.

Ca si ultim sfat:

– alegeti un medic cu experienta, care a realizat multe astfel de intervenii de marire de sani cu implant mamar si cu care sa rezonati.

Este extrem de important sa aveti incredere in medicul dumneavoastra si sa puteti primi raspunsuri la eventualele intrebari pe care le mai aveti.

Si nu uitati: conteaza sa va simtiti bine in pielea dumneavoastra!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.