incalzire in pardoseala

Ce finisaje se pot folosi peste incalzire in pardoseala?

Sunteti satuli de podeaua rece, neincalzita, si va ganditi la o solutie pentru a avea pardoseala incalzita? Vreti sa montati un sistem de incalzire in pardoseala si nu stiti ce pardoseli puteti folosi?

Haideti sa va ofer cateva informatii despre produsele care se pot folosi peste pardoseala incalzita si cateva informatii generale despre costul pardoselii incalzite.

Inainte de toate haideti sa vorbim despre incalzirea in pardoseala.

Apoi vom discuta despre materiale precum parchetul, microcimentul, mocheta, samd, care se pot monta peste pardoseala incalzita.

Incalzirea in pardoseala

In ultima perioada majoritatea caselor noi construite, dar nu numai, aleg optiunea de a avea pardoseala camerei incalzita. 

Sistemele de incalzire in pardoseala pot consta fie intr-o retea de conducte cu apa calda distribuite sub pardoseala, fie intr-un “covor” de rezistente electrice montate, tot asa, sub pardosela.

Atunci cand proprietarii locuintelor iau aceasta decizie de a monta sisteme de incalzire in pardoseala, se gandesc bineinteles la confortul pe care il vor avea in camera unde aleg sa monteze aceste sisteme.

Incalzire in pardoseala avantaje si dezavantaje

Care sunt beneficiile pe care le pot obtine proprietarii daca opteaza pentru o pardoseala incalzita:

 • caldura se distribuie uniform pe toata supratata incaperii unde este montata
 • se obtine eficienta maxima in incalzirea camerei
 • pardoselile incalzite sunt economice din punct de vedere costuri
 • acestea pastreaza caldura mult timp in locuinte ( pardoseala retine caldura in zona inferioara a camerei, spre deosebire de calorifere, care imping aerul in partea superioara, ridicand astfel caldura)
 • creste confortul termic al casei unde este amplasata
 • creste confortul persoanelor care locuiesc in aceasta casa
 • pardoselile incalzite aduc beneficii pentru sanatate
 • intreaga instalatie de incalzire este invizibila, ceea ce ofera libertate in alegerea oricarui stil de arhitectura si amenajare
 • au o durata de viata foarte lunga si nu necesita reparatii periodice, iar daca anumite componente se defecteaza, reparatiile se executa usor, la nivel local

Bineinteles ca exista si cateva dezavantaje, precum costul initial mai mare comparativ cu cel al montarii unor calorifere, este necesara o alegere atenta a materialelor si a mobilei care se amplaseaza peste pardoseala incalzita, dar acestea pot fi usor trecute cu vederea raportandu-ne la beneficiile obtinute.

Contrar credintei populare ca doar casele noi pot avea pardoseli incalzite, descoperit, cautand sisteme alternative de incalzire, ca puteti opta pentru incalzire in pardoseala inclusiv in apartamentele sau in casele mai vechi.

Costuri sunt insa putin mai mari deoarece exista deja un sistem de incalzire in locuinta respectiva si trebuie facute mai multe lucrari inaintea aplicarii acestui sistem de incalzire in pardoseala, dar daca doriti sa redecorati casa si sa schimbati si sistemul de incalzire, acest lucru este posibil.

In plus, sistemele de incalzire in pardoseala se pot monta si in pereti sau in plafoane.

incalzire in pardoseala

Cat costa incalzirea in pardoseala

La intrebarea “Cat costa incalzirea in pardoseala? “ raspunsul este diferit de la o echipa la alta. Din cautarile facute am descoperit ca acesta depinde de suprafata care trebuie incalzita si de tipul incalzirii folosit. Daca se folosesc sisteme fara automatizare, pretul este cuprins intre 10 si 15 euro/mp. Daca sunt automatizate, acesta sare de 20 euro/mp.

Bineinteles, manopera nu este inclusa in pret, dar majoritatea firmelor ofera inclusiv servicii de montaj, contra cost.

Ce finisaje se pot alege pentru incalzirea in pardoseala?

 

 • parchet dublu sau triplu stratificat 
 • pardoseala LVT rezistenta (pardoseala vinil)
 • placari ceramice
 • mocheta pentru incalzire in pardoseala
 • microciment
incalzire in pardoseala

Montarea acestor produse poate fi de asemenea o problema, majoritatea necesitand echipe profesioniste.

Iar daca nu gasiti echipe de meseriasi care sa realizeze chiar si lucrari mici, adresati-va celor care vand produsele necesare pardoselii incalzite.

Majoritatea dintre ei colaboreaza cu meseriasi calificati si cu designeri foarte ok.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.