asistentă medicală

Să fii la mâna asistentelor medicale…

Câteodată îmi pare atât de rău că stau și muncesc în țara asta….! Parcă totul merge pe dos.

De când îi am pe cei 2 prichindei parcă văd altfel lucrurile: văd altfel sistemul de sănătate, vă cât de varză este sistemul de învățământ, cât de coruptă este justiția și alte organe de stat.

Și din păcate văd tot mai des cât de ușor le este unor angajați la stat să-și bată joc de contribuabili.

Nu vreau să dau nume, deoarece nu vreau să-i fac rău contribuabilului, dar vreau să spun că este extraordinar de greu să faci parte din clasa de jos, chiar și cea de mijloc, și să vrei să beneficiezi de serviciile medicale gratuite.

Și de data aceasta nu vreau să vorbesc despre serviciile medicale oferite de către medici sau cele oferite în spitalele de stat sau la U.P.U.,  vreau să vorbesc despre serviciile oferite de către asistentele medicale.
Iar acum vreau să mă refer la o anume asistentă medicală din Timișoara, care lucrează la un cabinet de medicină de familie, cabinet amplasat undeva în zona Girocului.

Doamna doctor de acolo este un cadru medical de excepție, dar din păcate asistenta cu care dânsa lucrează este o persoană fără pic de empatie, o persoană căreia, probabil, îi face plăcere să le arate oamenilor că fără ea nu se poate trăi.

Să vă dau un exemplu: am o cunoștință care uneori are nevoie să facă niște injecții intramusculare. Și pentru că nu vrea să meargă la privat și să plătească de fiecare dată 20-30 lei ( nu că și-ar permite acest lucru), merge la cabinetul medical la care este înscrisă și se roagă de doamna asistentă să-i administreze această injecție.

Este dreptul acestei persoane. A plătit pentru aceste servicii cu mulți ani în urmă, iar acum vrea să beneficieze de aceste servicii. Vrea nu este cel mai potrivit cuvânt, mai corecte este : are nevoie.

Minunata doamnă asistentă o cheamă pe cunoștința mea și pe toți ceilalți care au nevoie de serviciile dânsei să vină la prima ora, dar se ocupă de ei abia pe la orele 11-12.

Și toți acești amărâși oameni chemați de la primele ore ale dimineții stau și așteaptă. Așteaptă să fie chemați de doamna.

A fost o dată o persoană care a îndrăznit s-o întrebe dacă poate veni la ora 11, deoarece ar avea ceva de făcut până la ora 11, dar minunata doamnă asistentă i-a retezat-o spunându-i: “Nu se poate!”

Stimată doamnă asistentă, cum vi s-ar părea dumneavoastră să stați cel puțin 3 ore și să așteptați pentru a putea beneficia de un serviciu, oricare al fi acesta. Nu vi s-ar părea înjositor? Nu vi s-ar părea că persoana care trebuie să vă servească își bate joc de dumneavoastră?

Nu vreau să iau în derâdere rolul pe care-l aveți în cadrul acelui cabinet medical, departe de mine acest gând, dar aș dori să vă amintesc că oamenii cu care intrați zilnic în contact sunt oameni bolnavi, sărmani, oameni care dacă nu ar avea o problemă medicală, nu ar veni să vă deranjeze. Sunt oameni care chiar au ce face acasă. Sunt oameni care vor doar să beneficieze de un serviciu, iar acel serviciu să fie de calitate.Știu, veți spune că rețetele sunt prioritare, că doamna doctor are nevoie de serviciile dumneavoastră, că sunt oameni programați care aștepte să beneficieze de serviciile dumneavoastră, ș.a.m.d.

Dar atunci nu-i mai chemați pe sărmanii oameni de la ora 8-9 și nu-i mai lăsați să stea cu orele în sala de așteptare. Faceți cumva să nu vă mai bateți joc de ei. Spre exemplu: intercalați persoanele programate la doamna doctor cu cele neprogramate, dar care au nevoie doar de serviciile dumneavoastră, stimată doamnă.

Nu aș vrea să mă gândesc că vă purtați astfel deoarece nu ați primit șpagă de la sărmanii pacienți.

Pentru că dacă acesta este motivul, atunci cred că …..

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.