solutii business intelligence

Semne clare ca avem nevoie de o solutie business intelligence

Orice manager ajunge la un moment dat in situatia in care trebuie sa apeleze la o solutie performanta sau sa isi schimbe solutia deja invechita pentru a putea ajunge la performantele dorite. Una din solutiile deosebit de importante pentru o companie este cea de business intelligence.  

Cateva semne ca avem nevoie de o astfel de soutie, ar fi: 

1. Centralizarea se realizeaza manual  si avem mai multe aplicatii 

Stocarea informatiei in asemenea forma aduce dificultatin momentul in care ai nevoie sa extragi si sa folosesti datele. Aceasta situatie scade eficientsi duce la luarea unor decizii pripite. Prin folosirea unei solutii Business Intelligence, poti elimina neclaritatile, poti obtine informatii exacte despre afacerea ta si poti sa te asiguri ca toti angajatii sunt pe aceeasi lungime de unda. 

2. Rapoartele nu se realizeaza la timp 

 

Nu mai exista niciun dubiu asupra faptului ca rapoartele trebuie sa fie usor de obtinut. Atunci cand primesti informatii despre compania ta o data pe luna, este dificil sa tii pasul cu cererea pietei, nu poti observa unele tendinte decat cand este prea tarziu si procesul decizional devine lent. Solutiile BI raspund la aceasta problema oferind un mod eficient de a crea instant rapoarte ce contin indicatori de performanta (KPI) cu adevarat utili pentru ca tu sa iti creezi sau sa mentii un avantaj competitiv. 

3. Lipsa previziunii si detaliilor esentiale 

 

Pentru a putea evolua catre profit, este foarte important sa intelegi cum functioneaza compania, atat la nivel macro, casi la nivel micro, dar acest lucru poate fi extrem de dificil uneori. De aceea  pentru a vedea nivelul de performanta al companiei, este bine de stiut ca BI poate face asta in locul tau. Folosind o astfel de solutie poti avea o imagine clara a companiei tale si poti crea instant rapoarte cu drag and drop care contin numai parametrii de care esti interesat. 

4. Distribuirea informatiilor la nivel performant catre angajati 

 

Trebuie sa stim ca un sistem care nu este automatizat nu iti permite sa oferi informatii catre un segment, o persoana anume sau tuturor angajatilor insa Business intelligence te ajuta sa creezi o singura aplicatie care distribuie informatia in mod diferit, mult mai relevant pentru fiecare utilizator, in functie de rolul acestuia in companie. Iti poti proteja datele si poti evita probleme de integritate cu ajutorul unei solutii BI care iti permite sa distribui ce informatii vrei, numai cu cei direct interesati. 

5. Rapoartele 

 

Controlul datelor trece din atributiile departamentului de IT catre utilizatorul final. Daca la tine in companie asta inca nu s-a intamplat, atunci este timpul sa faci aceasta schimbare. In trecut, cunostintele tehnice erau obligatorii pentru cei care generau rapoarte, insa acum, daca folosesti un instrument BI, nu mai este necesar ca aceasta sarcina sa revina exclusiv departamentului de IT. Orice utilizator, indiferent de nivelul de pregatire tehnica, poate genera rapoarte, prin procedeul “drag and drop”. 

6. Datele nu sunt folositoare 

 

Ai nevoie de informatii concrete si relevante daca vrei sa contruiesti un avantaj puternic fata de competitori. BI te poate ajuta sa rezolvi aceasta problema, indicandu-ti instant care sunt zonele unde compania ta are dificultatsi care sunt cele ce merg bine. In acest fel, poti cu adevarat sa extragi informatiile folositoare. 

7. Lipsa de identificare a segmentelor profitabile 

Compania ta se dezvoltainsa inca nu poti identifica cu exactitate ce merge bine, sau ce anume are nevoie de imbunatatiri pentru a eficientiza profitul sau procesele. Daca esti in aceasta situatie, atunci e timpul sa incepi sa iti pui intrebari. Un furnizor de solutie business intelligence experimentat iti poate oferi nu doar instrumentele de analiza de care ai nevoie, dar si consultanta si pregatire, pentru ca tu sa poti folosi aceste instrumente in cel mai eficient mod. 

solutie business intelligence

8. Lipsa de analiza a datelor 

Fara a analiza datele, totul este in zadar. O solutie BI te poate ajuta sa previi aceasta provocare si sa gasesti raspunsul la multe intrebari de business. Astfel, petreci mai mult timp analizand datele, in loc sa te preocupi cu centralizarea si colectarea acestora. 

9. Lucrezi inca in Excel 

 

Desi suntem in era tehnologiei, multi apeleaza inca la Excel, iar asta chiar trebuie sa nu se mai intample. Intr-adevar, prezenta specialistilor Excel era intr-un timp vitala pentru orice afacere, intrucat nu oricine se pricepe la compilarea sau managementul spreadsheet-urilor. BI te poate ajuta centralizand toate datele intr-un singur depozit ce poate fi acesat de toti sau de o parte din angajati, in functie de rol. Solutia este usor de implementat, astfel incat le va permite specialistilor Excel sa se concentreze pe alte activitati mult mai importante. In plus, nu vor mai exista dubii cu privire la exactitatea numerelor sau a datelor. 

10. Competitia este cu un pas in fata 

 

De multe ori nu suntem atenti la competitie, deoarece ne incarcam cu alte treburi. Solutia BI potrivita te ajuta sa fii cu un pas inaintea competitorilor, sa retii clientii pe care ii ai si sa obtii altii noi. Astfel, iti ofera un avantaj puternic, deoarece garanteaza raspunsuri rapide si un proces decizional eficient. 

11. Ai dificultatin a afla cand au fost obtinute datele. 

Pe langa a avea date ce pot fi folosite, un alt aspect important este ca informatiile sa fie de actualitate. BI ofera date actuale si te scuteste de acest proces dificil, pentru ca sistemul este actualizat constant si in timp real. 

12. Vrei sa schimbi focusul companiei tale dinspre trecut, spre viitor. 

Anumite date iti pot oferi informatii despre trecut, dar pot sa te si ajute sa lansezi estimari pentru viitor. Folosind un dashboard de raportare bazat pe Business Intelligence, poti observa tipare, analiza trenduri, planifica activitati viitoare, stabili KPI in mod realist siti potindrepta compania spre un viitor prosper, lipsit de incertitudini. 

Daca prin acest articol am reusit sa va atragem atentia asupra unor probleme pe care le-ati sesizat la compania dumneavoastra, va asteptam sa ne contactati. Echipa Scribsoftware are o experienta de mai multi ani pe piata si numeroase contracte derulate cu succes. Impreuna, vom gasi solutia cea mai buna pentru ca afacerea dumneavoastra sa depasească piedica si competitia! 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.