narcise galbene

Vreți să faceți afaceri cu țiganii? Stați liniștiți, ei vor câștiga!

Dacă n-ați aflat până acum, iubesc florile.

De orice fel, orice culoare, în vază sau în ghiveci, flori să fie.

Iar cele de primăvară … sunt extraordinar de frumoase, gingașe! Și au un miros atât de plăcut!
Și pentru că primăvara a bătut la geam de câteva săptămâni, prin piețe, prin stațiile de troleibuz, pe trotuare, pe lângă școală, au apărut deja țiganii cu narcise. Și din acelea galbene, dar și din acelea albe.

narcise

Nu vreau să mă gândesc de unde le-au adus sau cum au pus mâna pe ele, important e tot orașul e plin de narcise, iar vânzătorii nu sunt alții decât țiganii.

Nu, nu sunt rasistă, dar romii sunt o nație diferită de toate celelalte nații.

Ca să fac o mică paranteză, ieșeam săptămâna trecută din Shopping City Timișoara și la un moment dat zăresc 3 țigani, doi bărbați și un băiețel. De cum au intrat în mall, au început să vorbească extrem de tare, să urle, să facă poze cu un telefon de ultimă generație, să râdă tare, tare, ce mai, știai că au apărut în mall. Și bineînțeles purtau costumul tipic și pantofii de lac, asortați la ciorapii albi, arătând că nu sunt țigani săraci, ci ei sunt plini de galbeni, mânca-ți-aș.

Ce să mai vorbim, erau pe filmul lor.

Și să revind la subiectul acestui articol, narcisele și țiganii :).

Narcise erau multe, multe și erau așezate în ligheane din acelea mari, galbene. Iar persoanele de etnie romă erau îmbrăcate așa cum mă așteptam, femeile cu fuste lungi înflorate și băieții/bărbații cu pantaloni de stofă și cămașa înflorată. A, și să nu uităm de ciorapi.

Din păcate, la începutul sezonului, narcise găsești doar la țigani și orice ai face, dacă vrei să negociezi cu ei, n-ai cum să nu te țepuiești..
Dacă un fir este 0.5 lei și vrei să cumperi 20 de fire, vei primi cu siguranță vreo 17.

Dacă un buchet e 5 lei, verifică că are 10 fire, deoarece eu am cumpărat 5 buchete cu 20 lei( că la mai multe buchete îți  fac reducere 🙂 ), dar acasă am găsit doar 37 de narcise.

Deci țeapă!

Fac ei ce fac și tot te țepuiesc, așa că, fiți atenți.

Dacă alegeți să cumpărați de la ei, verificați conținutul înainte de a da banii, dacă nu, căutați narcise în altă parte (și vă rog, spuneți-mi și mie unde să merg ).

Related Posts

2 thoughts on “Vreți să faceți afaceri cu țiganii? Stați liniștiți, ei vor câștiga!

  1. Eu am observat ceva asemanator la o florarie. De atunci, aleg doar florarii cu pret afisat. Intr-o zi m-am dus sa cumpar un buchet de flori, pretul l-a facut dupa fata, a fost in regula. La doua zile diferenta, ma duc din nou, acelasi buchet, pret diferit. De ce?! Uitase cu cat mi-l daduse tura trecuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.