Edifier

De ce aleg să cumpăr online?

Da, îmi place să fac shopping, dar în ultimul timp aleg să cumpăr aproape totul online. Iar dacă nu am posibilitatea de a comanda online, înainte de a merge în magazin, mă documentez , îmi fac liste cu ce trebuie să cumpăr, liste unde îmi notez numele produsului precum și firma producătoare.

Care sunt motivele pentru care fac shopping online și nu aleg să cumpăr produsele din magazinele din oraș?

În primul rând, este mai comod. Fac totul din fața calculatorului, fără a mai fi obligată să ies cu mașina din parcare, să consum benzină, să stau în traficul infernal din Timișoara și să pierd ore întregi prin trafic și la cumpărături. Să nu mai vorbesc de nervii pe care mi-i fac în trafic și uneori în magazinele extrem de aglomerate.
În al doilea rând, aleg să cumpăr online datorită vânzătorilor pe care-i găsesc în magazine. Aceștia nu au deloc chef de muncă, deci cu siguranță se vor face că nu te văd în magazin. Mai găsesc și vânzători plictisiți care, dacă vin pe la raft, vor face tot posibilul să plece cât mai repede de lângă tine. Ce alte tipuri de vânzători am mai găsit prin magazine?  Păi, am mai întâlnit vânzători insistenți, care nici măcar nu te lasă să intri în magazin, că vin spre tine și te agasează, vânzătorii atotștiutori, care-ți oferă sfaturi indiferent dacă le-ai cerut sau nu și vânzătorii total nepregătiți. Aceștia din urmă sunt paria reprezentanților de vânzări. Ei îi fac de rușine pe cei care chiar știu ce înseamnă să vinzi sau cum trebuie să te porți cu clientul. Dar mai sunt și vânzători pricepuți, extrem de scumpi la vedere. Iar eu vreau să am de-a face doar cu cei pricepuți.

job online

Din păcate însă cei mai numeroși sunt cei nepregătiți. Și datorită celor nepregătiți eu m-am hotărât să cumpăr aproape totul online, iar dacă doresc să cumpăr un cadou de calitate, concluzia mea e că este cel mai bine să mă informez înainte de a cumpăra (fie online , fie să-i întreb pe cunoscuți ce mi-ar recomanda să achiziționez).  Și, documentându-mă aș avea un atu atunci când aș merge fizic în magazine: acela că aș fi persoana care va ști totul despre produsul în cauză.

Dacă aș fi eu vânzător, și ar trebui să vând, spre exemplu, un sistem audio Edifier S2000Pro, m-aș documenta în detaliu cu privire la specificațiile tehnice. N-aș putea să vând ceva despre care să nu știu mai nimic.

Edifier

Dacă n-aș găsi în cutia produsului informații de care să fiu mulțumită, aș căuta pe internet informații suplimentare. Aș da un search pe internet după cuvintele Edifier S2000Pro și aș găsi, spre exemplu, că acest sistem este conceput pentru mixarea și înregistrarea la domiciliu, că are o putere de 130 watt și un bass de 5,5″, ceea ce îl face perfect pentru cei care vor să se înregistreze sau au un mic studio acasă la ei.
Uitându-mă  la designul sistemului aș remarca faptul că lateralele din lemn au un aspect elegant, luxos. Cred că suntem cu toții de acord că aspectul contează foarte mult atunci când cumpărăm un obiect în casă.

sunet

Părerea mea este  că cei de la Edifier au îmbinat eleganța cu tehnologia, iar sunetul produs este de excepție. În plus cei de la EDIFIER a încorporat tehnologia de sunet de ultimă generație într-un design clasic, mixând stilul clasic cu sensibilități și progrese moderne.

Ce aș face dacă aș fi eu vânzător într-un magazin în care se vând și astfel de boxe? M-aș lega de aceste specificații menționate mai sus și aș scoate în evidență beneficiul pe care-l oferă sistemul Edifier.

Dar înainte de toate aș încerca să aflu ce anume dorește să cumpere clientul. Nu aș dori să-i vând un produs de care nu are nevoie. Aș vrea ca atunci când ajunge acasă, clientul să fie mulțumit că și-a folosit bine banii, că a achiziționat un obiect de care chiar are nevoie.

sunet

Asta aș face dacă aș fi eu vânzătorul sistemului de boxe Edifier S2000Pro.

Dar nu sunt. Iar vânzători ca mine ar fi foarte puțini.

În concluzie, continui să fac cumpărături online și să aleg produsul de care chiar am nevoie de pe site-ul dorit.

Articolul participă la proba 19 a SuperBlog 2017.

Related Posts

One thought on “De ce aleg să cumpăr online?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.